ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ιωάννης Κασουλίδης: Ένας «πρωταθλητής ήθους» (βίντεο)

Newsroom K

Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του τέως Υπουργού Εξωτερικών

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του τέως Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη με τίτλο «30 Χρόνια Παρών-Ιδέες και σκέψεις για την Κύπρο μας». Εμπειρίες, έργο και ιδέες αποτυπωμένες στις 180 σελίδες του νέου βιβλίου του.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, ομιλητές, συνεργάτες, αλλά και πολίτες που παρευρέθηκαν, μίλησαν για ένα «πρωταθλητή του ήθους».

«Είναι μεγάλη τιμή να μιλάς για το βιβλίο ενός πρωταθλητή του ήθους της εργατικότητας, της διπλωματικής ικανότητας. Ένα άνθρωπο που διακρίνεται από πραότητα σύνεση σεβασμό στον συνεργάτη και συνάνθρωπο, πλουραλισμό στην σκέψη ανοικτό μυαλό και το χάρισμα να ακούει τον συνομιλητή του και να συζητά με όλους διαφωνούντες και μη», ήταν τα λόγια του διάδοχου του Ιωάννη Κασουλίδη, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Καθημερινής Ελλάδας, χαρακτήρισε τον κ. Κασουλίδη ως έναν πολύ ξεχωριστό άνθρωπο, ενώ μάλιστα, διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα να μην έχει έναν άνθρωπο σαν αυτόν.

Τα σημεία στα οποία στάθηκε ο Διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινής Ανδρέας Παράσχος ήταν το ήθος και η ευγένεια του Ιωάννη Κασουλίδη, περιγράφοντας μάλιστα την αρχή και το τέλος της πολιτικής του καριέρας. «Στο τέλος της πολιτικής του καριέρας στην τελευταία του συνέντευξη ως Υπουργός Εξωτερικών, μπορώ να υπογράψω με το χέρι στην καρδιά ότι ο Ιωάννης Κασουλίδης ήρθε ως κύριος και φεύγει ως σερ», ανέφερε ο Ανδρέας Παράσχος.

Στην δική του ομιλία ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης είπε πως το βιβλίο «είναι ένα έργο που συγκεντρώνει τους αγώνες και τις προσπάθειες ενός ανθρώπου που ήταν στον πόλεμο τοξότης, όπως λέει και ο ποιητής».

Στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου, το Κυπριακό, την μετανάστευση και τις εκλογές αναφέρθηκε ο κ. Κασουλίδης στην ολιγόλεπτη ομιλία για το βιβλίο του, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό για τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων «να νοιώθουν ότι διαπραγματεύονται για την λύση του Κυπριακού νοιώθοντας την ασφάλεια ότι ο λαός επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ