ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
26°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Κατεχόμενα: Πολιτικός αναβρασμός δίχως τέλος

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ρωγμές στην «συγκυβέρνηση», ο Ακιντζί αντιμέτωπος με τους υποστηρικτές του.

«Αν χρειαστεί θα συνεχίσουμε το έργο μας από τις τάξεις της αντιπολίτευσης». Το συγκεκριμένο μήνυμα έστειλε πριν από λίγες ώρες ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» του Ερσίν Τατάρ. Αντιδρώντας στις κινήσεις του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου σε σειρά ζητημάτων, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ ξεκαθαρίζει ότι δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της διάλυσης της «κυβέρνησης» (Κόμμα Εθνικής Ενότητας - Κόμμα Λαού).

Το μήνυμα του «Υπουργού Εξωτερικών» ήρθε στο τ/κ πολιτικό προσκήνιο την στιγμή που το ΚΕΕ και ΚΛ αναμετριόνται για το νέο «Σχέδιο Ανάπτυξης» που προωθεί το «Υπουργείο Εσωτερικών» που ελέγχεται από το ΚΛ και για το οποίο φέρει σημαντικές ενστάσεις το ΚΕΕ. Το σχέδιο προβλέπει την οικιστική ανάπτυξη διάφορων περιοχών των κατεχομένων. Στελέχη του ΚΕΕ αντιδρούν στο σχέδιο με το σκεπτικό ότι βλάπτει τα συμφέροντα ορισμένων κεφαλαιοκρατών που στηρίζουν την τ/κ Δεξιά.

ΚΕΕ και ΚΛ διαφωνούν και σε άλλα ζητήματα, όπως λ.χ. την διαχείριση της πανδημίας. Σε αντίθεση με το ΚΛ, το ΚΕΕ τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας. Το ΚΛ ωστόσο, συμφωνεί με μεγάλες μερίδες της τ/κ κοινότητας και εκφράζει προβληματισμό για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων μετά την «επανασύνδεση» με την Τουρκία.

Ψάχνουν νέα «κυβερνητικά» μοντέλα

Οι διαφωνίες του ΚΕΕ με το ΚΛ έρχονται στην επιφάνεια την στιγμή που το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) ανακοίνωσε ότι ο κ. Όζερσαϊ βολιδοσκοπεί τις προθέσεις του για σχηματισμό μια νέα «κυβέρνησης».

Την ίδια στιγμή, κύκλοι της τ/κ Δεξιάς συζητούν το ενδεχόμενο της συνεργασίας του ΚΕΕ με το ΔΚ και το κίνημα των εποίκων σε μια νέα μεταβατικού χαρακτήρα, «κυβέρνηση» που θα οδηγήσει τους τ/κ στις «προεδρικές εκλογές» και σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» μετά το τέλος των «προεδρικών».

Ο Ακιντζί αντιμέτωπος με τους υποστηρικτές του

Τις τελευταίες ώρες «ραγίζει το γυαλί» και στις σχέσεις του Μουσταφά Ακιντζί με ορισμένους στενούς συνεργάτες και υποστηρικτές του. Χθες, το «Προεδρικό» προσέφυγε στον νέο, αμφιλεγόμενο «Νόμο περί Εγκλημάτων Πληροφορικής» για να εμποδίσει την πρόσβαση των τ/κ σε μια ανάρτηση ενός τ/κ που διαμαρτύρεται για τα μέτρα προστασίας κατά την είσοδο στα κατεχόμενα. Αυτή η κίνηση προκάλεσε την οργή των υποστηρικτών της λύσης και του κ. Ακιντζί, με το σκεπτικό ότι η τ/κ ηγεσία επικαλείται έναν αμφιλεγόμενο «νόμο», που στηρίζεται πάνω σε αυταρχικά πρότυπα της Τουρκίας για να αποσιωπήσει την αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο το «προεδρικό» υπερασπίστηκε τον εαυτό του ισχυριζόμενο ότι η ενεργοποίηση του νέου «νόμου» ήταν αναγκαίος για την υπεράσπιση του δημοκρατικού καθεστώτος των τ/κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ