ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:12
23°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Βασικό όπλο Κύπρου και Ελλάδας το διεθνές δίκαιο

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι Αθήνα και Λευκωσία έχουν κοινή δράση και βηματισμό

«Το βασικό όπλο Ελλάδας και Κύπρου στις διμερείς διαφορές με την Τουρκία ήταν και είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας και οι διεθνείς συμμαχίες που αναπτύσσονται» λέει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. 
 
Ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει, επίσης, ότι Αθήνα και Λευκωσία έχουν κοινή δράση και βηματισμό και έχουν επιτύχει την στήριξη των αυτονόητων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλους σημαντικούς εταίρους, όπως οι ΗΠΑ. «Οι τριμερείς και άλλες συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει  στην περιοχή έχουν ιδιαίτερα ενισχύσει την διπλωματική αλλά και την αμυντική μας θέση», υπογραμμίζει ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
 
Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι ο ρόλος του EastMed είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο από οικονομική όσο και από στρατηγική άποψη και αναφέρεται την προσθήκη των ΗΠΑ, σε ένα σχήμα 3+1 στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου. 
 
Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει ότι στόχος της Αθήνας είναι η ενεργοποίηση σε ανώτατο επίπεδο διαύλων επικοινωνίας με στόχο την μείωση της έντασης στο Αιγαίο αλλά και η επανέναρξη του διαλόγου για τα σοβαρά θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ