ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:39
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Κρίστοφερ Πίντσερ: Καταδίκη της Τουρκίας για τη γεώτρηση στο 7

Newsroom K

Το διεθνώς αποδεκτό μοντέλο της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα είναι προς το παρόν η μόνη επιλογή στο τραπέζι λέει ο Βρετανός υπουργός για την Ευρώπη και Αμερική στην «Κ»

«Υψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να προετοιμαστεί για το Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία», λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Βρετανός υπουργός για την Ευρώπη και Αμερική Κρίστοφερ Πίντσερ ξεκαθαρίζοντας πως η βρετανική κυβέρνηση θα προτιμούσε αφενός να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία, αλλά αφετέρου είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Απαντά και για το τι θα γίνει με τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων για τους φοιτητές κρατών μελών της Ε.Ε.

«Με συμφωνία ή χωρίς, οι φοιτητές από την Ε.Ε. που αρχίζουν τα προγράμματα σπουδών τους αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά (2019/20) ή την επόμενη (2020/21) θα έχουν εγγυημένο home fee status (μειωμένα ή δωρεάν -στην περίπτωση της Σκωτίας- δίδακτρα) και δυνατότητα χρηματοδότησης για τη διάρκεια των σπουδών τους» αναφέρει χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την Ε.Ε. σε σειρά τομέων, περιλαμβανομένης της Παιδείας. Ο Βρετανός υπουργός υπογραμμίζει πως το Brexit δεν θα αλλάξει την ισχυρή διμερή σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου.

Καταδικάζει τις τουρκικές γεωτρήσεις στο αδειοδοτημένο οικόπεδο 7 και υπογραμμίζει πως προς το παρόν η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα είναι η μόνη επιλογή στο τραπέζι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ