ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:35
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Κυβέρνηση για αεροσκάφος: Η αρχική μίσθωση έγινε κατόπιν προσφορών

Newsroom K

Στελέχη του ΑΚΕΛ ζήτησαν εξηγήσεις για τη χρήση του ιδιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε τον Πρόεδρο και την υπόλοιπη αποστολή

Γύρω στις 12 το μεσημέρι (ώρα Νέα Υόρκης) αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αποστολή και το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκονται στην Κύπρο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Πρόεδρος ταξιδεύει με νέο αεροσκάφος, μικρότερο σε σύγκριση με το αεροσκάφος που αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στη Νέα Υόρκη λόγω προβλήματος. Μαζί με τον Πρόεδρο βρίσκεται η σύζυγός τους κ. Άντρη Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόλοιπη κυπριακή αποστολή αναμένει να επισκευαστεί το πρόβλημα που προέκυψε στο προηγούμενο αεροσκάφος και να επιστρέψουν με αυτό για την επιστροφή τους στην Κύπρο.

Υπενθυμίζουμε ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την συνοδεία του από τη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχαν στις εργασίες της ΓΣ του ΟΗΕ, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο JFK, όταν διαπιστώθηκε έπειτα από 3 ώρες πτήσης, ρωγμή στον ανεμοθώρακα του πιλοτηρίου.

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Κύπρο για το ποιος πλήρωσε για το ιδιωτικό αεροσκάφος, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η εταιρεία στην οποία ανήκει, έχει υποχρέωση, με βάση το συμβόλαιο να διευθετήσει άμεσα για την μεταφορά των επιβατών σε ανάλογο περιστατικό. Η αρχική μίσθωση έγινε κατόπιν προσφορών που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο Χρίστος Χριστοφίδης, αφού αρχικά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η αποστολή που τον συνοδεύει χαίρουν άκρας υγείας, υπέβαλαν μέσω των αναρτήσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερωτήματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αεροσκάφους καθώς και τον τρόπο μίσθωσης του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ