ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Μακάριος στην «Κ»: Αποκλείω παρακολούθησή μου από τρίτη χώρα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά την Αστυνομία, στέλνει τον φάκελο και στις Βρυξέλλες για περαιτέρω έρευνα

Την εκτίμηση ότι δεν τίθεται θέμα παρακολούθησής του από τρίτη χώρα έκανε σε δήλωσή του στην «Κ» ο δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη Μακάριος Δρουσιώτης. Όπως επεσήμανε, χωρίς να θέλει να προδικάσει οτιδήποτε θεωρεί πως δεν υπήρχε οποιοδήποτε κίνητρο άλλης χώρας να ασχοληθεί με τον ίδιο, καθώς την περίοδο που παρακολουθείτο ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής, δεν ετοίμαζε οποιαδήποτε έρευνα που να αφορά Τρίτη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην «Κ» ανέφερε πως οι κυπριακές αρχές δεν παρακολουθούν τον Μακάριο Δρουσιώτη. «Ο Μακάριος» σημείωσε «μου κατάγγειλε σε δύο επιστολές, ότι έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται. Στην πρώτη επιστολή τα στοιχεία του δεν ήταν επαρκή, όμως επικοινώνησα αμέσως μαζί του και του είπα ότι πρέπει η υπόθεση να καταγγελθεί. Του διαμήνυσα ότι θα δώσω οδηγίες τόσο στον αρχηγό Αστυνομίας όσο και στον διοικητή της ΚΥΠ να διερευνήσουν την όποια πιθανότητα. Δεν διαπιστώθηκε τίποτα».

Σχετικά με την δεύτερη επιστολή του κύριου Δρουσιώτη, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι σε αυτή του γνωστοποιούσε ότι έχει συγκεκριμένα στοιχεία παροτρύνοντάς τον να τα καταθέσει στην αστυνομία ή τον Γενικό Εισαγγελέα. Συγκεκριμένα ο κύριος Αναστασιάδης είπε, «με δεύτερη επιστολή, μου γνωστοποιούσε ότι τώρα έχει συγκεκριμένα στοιχεία. Τον παρακάλεσα ότι εφόσον έχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα δώσει στην αστυνομία ή στον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί διότι οΠρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ούτε ανακριτική ούτε διωκτική εξουσία. Υπερτόνισα ότι θα είμαι στο πλευρό του και θα παρακολουθώ από κοντά την πορεία των ανακρίσεων. Είναι αδιανόητο αν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Για να διαμαρτύρεται κάτι θα έχει διαπιστώσει αλλά ένα θέλω να βεβαιώσω. Δεν τίθεται θέμα από τις κυπριακές αρχές να παρακολουθούν ή να παρεμβαίνουν στα αρχεία του. Είναι ρητές οι οδηγίες μου, τόσο προς τον σημερινό διοικητή της ΚΥΠ όπως και στον προκάτοχό του, να μην διανοηθούν να παρακολουθήσουν οποιονδήποτε για οποιοδήποτε λόγο. Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι για την ασφάλεια του κράτους και θέλω να πω ότι κάνουν μία εξαιρετική δουλειά. Εκφράζω την απόλυτη συμπάθεια και συμπαράστασή μου στον Μακάριο. Ήταν συνεργάτης μου όταν ήμουν στο κόμμα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχει την πλήρη στήριξή μου και θα πρέπει να δοθούν στοιχεία».

Ο Μακάριος Δρουσιώτης, μετά και την παράδοση του φακέλου που ετοίμασε γύρω από τις καταγγελίες που έκανε περί παρακολούθησής του τα τελευταία τρία χρόνια, αποστέλλει τον ίδιο φάκελο με τα όσα μάζεψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς όπως λέει η παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων έγινε όσο εργαζόταν στο γραφείο του πρώην Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη κάι γι αυτό ακριβώς τον λόγο θα τους ενδιαφέρει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ