ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Μπορέλ: Οι σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας δεν είναι ιδιαίτερα καλές αυτή τη στιγμή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Νομίζω ότι θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα», είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ

Μια «ενδιαφέρουσα συζήτηση« για το πως θα αντιμετωπίσει η ΕΕ το ζήτημα της Τουρκίας, αναμένει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ, όπως δήλωσε ο ίδιος προσερχόμενος στην πρώτη μετά από τέσσερις μήνες σύνοδο με φυσική παρουσία του ΣΕΥ (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων).

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής: «Θα μιλήσουμε ακόμα για την Τουρκία, που είναι το πλέον σημαντικό θέμα στην ατζέντα - γνωρίζετε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία δεν είναι ιδιαιτέρως καλές αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα». Ο ίδιος επεσήμανε ότι στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση για τη Λιβύη και ο ίδιος θα ενημερώσει τους Υπουργούς για τον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας που ξεκίνησε και την επερχόμενη νέα διάσκεψη την Πέμπτη. Οι 27 θα εξετάσουν επιπλέον την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και τις τελευταίες εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ