ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:52
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Νομική Υπηρεσία: Σε καμιά παρανομία δεν προέβη η Δημοκρατία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανακοίνωση σχετικά με την προσφυγή φοιτήτριας για επαναπατρισμό της

Η Νομική Υπηρεσία αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι ο δικαστής του Διοικητικού Δικαστηρίου κ. Φ. Κωμοδρόμος, με σημερινή απόφασή του, απέρριψε αίτημα για έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο να αναστέλλεται η ισχύς του σχετικού Διατάγματος του Υπουργού Υγείας με το οποίο επιτρεπόταν η είσοδος στη Δημοκρατία μόνο εκείνων των προσώπων που κατείχαν Πιστοποιητικό Εξέτασης του Κορωνοϊού, μέχρι την εκδίκαση προσφυγής, που είχε καταχωρήσει Κύπρια φοιτήτρια στην Αγγλία.

Όπως αναφέρεται, πρόσθετα προς την απόρριψη του αιτήματος για προσωρινό διάταγμα, το Δικαστήριο προχώρησε και απέρριψε και ολόκληρη την προσφυγή, στο πλαίσιο της οποίας είχε υποβληθεί η αίτηση.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο, αναφέρει η ανακοίνωση, αποδέχθηκε τις θέσεις που πρόβαλε η Νομική Υπηρεσία, σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορούσε, εν πάση περιπτώσει, να προσβληθεί με προσφυγή το Διάταγμα του Υπουργού, το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά πράξης κυβερνήσεως και όχι διοικητικής απόφασης, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Περαιτέρω, προστίθεται, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι σε καμιά παρανομία δεν προέβηκε η Δημοκρατία, το δε περί ου ο λόγος Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ουσιαστικά δεν απαγόρευε την είσοδο πολιτών στη Δημοκρατία, αλλά ρύθμισε την άσκηση αυτού του δικαιώματος των Κυπρίων πολιτών για ένα προσωρινό χρονικό διάστημα, κατ΄εξαίρεση και με επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας από πανδημία.

Την υπόθεση εκ μέρους της αιτήτριας χειρίστηκε ο κ. Ρ. Μαππουρίδης και για τη Δημοκρατία - Υπουργό Υγείας, η κα Ειρήνη Νεοφύτου, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’ , για τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ