ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ο Ερντογάν επιμένει στις θέσεις του για Κυπριακό και ΑΟΖ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Βλέπει» λύση μονάχα σε περίπτωση που «η ε/κ πλευρά συμβάλει σε μια ειλικρινή και ρεαλιστική συναίνεση».

Σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Τουρκίας σχετικά με το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, αμέσως μετά την λήξη της συνάντησης τους στην Άγκυρα.

Για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις εργασίες της.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε τα εξής: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στο νησί και στην περιοχή με την ίδια ακριβώς αποφασιστικότητα που υπερασπιζόμαστε τα δικά μας. Για την διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος μέχρι τώρα ευθύνονται οι ε/κ με την αδιάλλακτη στάση τους».

Σε ότι αφορά τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Ερντογάν έστειλε το μήνυμα ότι αυτές θα έχουν συνέχεια. Ο ίδιος τόνισε πως «όσοι προσπάθησαν να αρπάξουν το νησί χθες χύνοντας το αίμα των Τουρκοκυπρίων, σήμερα εξακολουθούν να επιδιώκουν τον ίδιο στόχο μέσα από πολιτικές και οικονομικές επιθέσεις. Μόνο σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά συμβάλει με ειλικρινή και ρεαλιστική συναίνεση, θα ανοίξει ο δρόμος για μια λύση την οποία όλοι αναμένουν στο νησί».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε το εξής μήνυμα: «Δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα έργο στην Ανατολική Μεσόγειο που να αγνοεί την Τουρκία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», αναφερόμενος στο ψευδοκράτος και πρόσθεσε, «αν κάποιοι δεν έχουν παραδειγματιστεί από τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, θα ήθελα να γίνει γνωστό ότι δεν θα διστάσουμε να τους δώσουμε τις αναγκαίες απαντήσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Τατάρ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της τ/κ Δεξιάς στο Κυπριακό και δήλωσε ότι η διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποδοχή ενός σχεδίου λύσης στο Κυπριακό.

Οι παραπάνω δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά από την σύσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους της «κυβέρνησης». Αρχικά ο κ. Ερντογάν δέχθηκε τον κ. Τατάρ για 30 λεπτά και εν συνεχεία ακολούθησε δείπνο εργασίας. Σύμφωνα με τ/κ μέσα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και μια ξεχωριστή συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Κουντρέτ Όζερσαϊ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ