ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου ΗΠΑ στην συνάντηση Χριστοδουλίδη-Χέιλ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο ΥΠΕΞ χαρακτήρισε σημαντική την αναγνώριση του ρόλου της ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό, ήταν τα θέματα που συζήτησαν σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντέβιντ Χέιλ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε σημαντική την αναγνώριση του ρόλου που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στην Ανατολική Μεσόγειο και πώς επηρεάζει θετικά τις διμερείς σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

«Συζητήσαμε διμερή θέματα, όπως η αποφυγή διπλής φορολογίας και η κατάργηση της υποχρέωσης της βίζας για Κύπριους, που επισκέπτονται την Αμερική. Επίσης την ανάγκη διευθέτησης συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Στα θέματα που συζήτησαν ήταν και η άρση του εμπάργκο, που υπάρχει στις πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Κύπρο και οι τριμερείς σχηματισμοί, στο πλαίσιο των οποίων ο κ. Χριστοδουλίδης ανέπτυξε την ιδέα της δημιουργίας περιφερειακού οργανισμού για την συνεργασία και ασφάλεια.

Σε σχέση με τα ενεργειακά, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει η δημιουργία του διαδρόμου EastMed, ενώ επισήμανε τη σημασία αποτροπής των όποιων τουρκικών ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της περιοχής.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων απ’ εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, καθώς και την ανάγκη απρόσκοπτης ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη της εφαρμογής των όσων συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της δήλωσης προθέσεων που οι δύο χώρες υπέγραψαν το Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ