ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Οι προκλήσεις της Τουρκίας ενώπιον και του Σλοβένου ΥΠΕΞ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ατζέντα των επαφών θα βρίσκονται και οι διμερείς σχέσεις

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, ο οποίος θα έχει επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, ενώ θα συμμετάσχει και σε επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Σλοβενίας.

Η επίσκεψη του κ. Τσεράρ ήταν προγραμματισμένη για χθες, Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε για μια ημέρα λόγω τεχνικού προβλήματος στο αεροσκάφος εμπορικής πτήσης που τον μετέφερε, γεγονός που κατέστησε αναγκαία την προσγείωσή του στη Βιέννη.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της κατʼ ιδίαν συνάντησης, αλλά και κατά τη διάρκεια των διευρυμένων διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσουν, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Σλοβενίας θα προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και θα εξετάσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσής τους.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και το Κυπριακό και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις επί θεμάτων που δεσπόζουν στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Θα προηγηθεί νωρίτερα η συνάντηση του κ. Τσεράρ με τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου – Σλοβενίας που διοργανώνουν το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Σλοβενίας στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ