ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ομοφωνία Εθνικού Συμβουλίου για τουρκικές προκλήσεις

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Οι τουρκικές ενέργειες υποσκάπτουν και παρεμποδίζουν την επίλυση του κυπριακού

Στην καταδίκη της κατάφορης παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από πλευράς Τουρκίας προχώρησαν ομόφωνα τα μέλη ιού Εθνικού Συμβουλίου.

Σε κοινή δήλωση τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ζητούν επιτακτικά τον άμεσο τερματισμό όλων αυτών των τουρκικών ενεργειών και των απειλώ για χρήση βίας για να υπάρξει μείωση της έντασης στην περιοχή. Παράλληλα το Εθνικό Συμβούλιο υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης από πλευράς Ε.Ε και της Διεθνούς Κοινότητας.

Το Εθνικό Συμβούλιο στην κοινή δήλωση επαναβεβαίωσε την προσήλωση του στην ειρηνική επίλυση του κυπριακού μέσα από διαδικασίες των Η.Ε τονίζοντας πως οι τουρκικές ενέργειες υποσκάπτουν και παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αυτές. Γίνεται σαφές στην κοινή δήλωση πως χωρίς τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές για τη συνέχιση των προσπαθειών για επάνω έναρξη διαδικασίας λύσης του κυπριακού.

Τα κόμματα

Αναχωρώντας από το Προεδρικό ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του γενικού γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε πως η χώρα κινδυνεύει η χώρα, είναι υπό απειλή και χρειάζεται ενότητα. Το συναινετικό κλίμα εντός του Εθνικού Συμβουλίου μετέφερε προς τα έξω ο Αντρός Κυπριανού, ο οποίος αναχώρησε πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίας τονίζοντας την ανάγκη και σημασία για ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ΑΚΕΛ όπως τόνισε είναι έτοιμο για συνεργασία καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την πλευρά του γ.γ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών με την προϋπόθεση η Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις και παραβιάσεις στην ΑΟΖ. Οι συνομιλίες κατά τον Άντρο Κυπριανού θα πρέπει να διεξαχθούν στη βάση του πλαισίου Γκουντέρες.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο τον ερχόμενο Απρίλιο η εκ πλευρά να έχει απέναντι της δυνάμεις που να επιδιώκουν τη λύση δυο κρατών. Ταυτόχρονα κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιβεβαίωσει και πάλι τη θέση για τους υδρογονάνθρακες προκειμένου να εξουδετερωθούν τα όσα υποστηρίζει η Τουρκία. Το ΕΛΑΜ υποστήριξε πως η Κύπρος είναι υπό απειλή τονίζοντας πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την συνδρομή της Ε.Ε με την επιβολή εμπάργκο στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ

Αν διαβάσουμε τις δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού και την απαίτηση του να αναγραφεί στα πρακτικά η πρόταση που εισηγήθηκε, μάλλον κοροϊδευόμαστε αν πιστεύουμε ότι υπήρξε ομοφωνία στη χθεσινή συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Άντρος παίζει δικό του παιγνίδι και ας το έχουμε όλοι υπόψη!!!!!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ