ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:29
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ούγγρος ΥΠΕΞ: Αλληλεγγύη Ουγγαρίας προς την Κύπρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε εκτενώς τον Peter Szijjártó για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, καθώς και για τις τουρκικές έκνομες ενέργειες στην ΑΟΖ

Την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την πλήρη σύμπλευσή της με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τον Peter Szijjártó συνόδευε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε με τον κ. Szijjártó την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, τις διμερείς συνέργειες για την ενίσχυση του τομέα του τουρισμού, καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ουγγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε εκτενώς τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, καθώς και για τις τουρκικές έκνομες ενέργειες και προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας την αποσταθεροποιητική διάσταση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο Ούγγρος αξιωματούχος εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την πλήρη σύμπλευσή της με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολούθως, ο κ. Szijjártó είχε χωριστές συναντήσεις, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Υπουργό Εξωτερικών και με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ