ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:28
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Οζερσάϊ: Να συζητήσουμε το γιατί αποτύχαμε

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Συζήτηση για εναλλακτικές φόρμουλες και φυσικό αέριο στο Βερολίνο εισηγείται ο Οζερσάϊ

Σε δηλώσεις σχετικά με την διάσκεψη του Βερολίνου, προχώρησε ο «Υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάϊ, λίγες ώρες μετά την νέα, παρέμβαση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Κυπριακό.

Μιλώντας σε τ/κ μέσο ενημέρωσης, ο κ. Οζερσάϊ τόνισε τα εξής: «Για ποιο λόγο πραγματοποιείται η συνάντηση; Ας συναντηθούν οι δυο πλευρές και να συζητήσουν το τι θα διαπραγματευτούν. Σε περίπτωση (που συζητήσουν οι δυο πλευρές), τον λόγο της αποτυχίας, τις εναλλακτικές (λύσεις), το φυσικό αέριο, τότε η συνάντηση θα έχει νόημα και θα είναι ωφέλιμη».

Δεν υπάρχει ημερομηνία για πενταμερή

Σχετικά με την προσπάθεια Λουτ ο κ. Οζερσάϊ δήλωσε ότι έχει πρόσβαση στα πρακτικά των συναντήσεων και της διαμεσολάβησης της στενής συνεργάτιδας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και ότι σε αυτά δεν υπάρχει καμία ημερομηνία.

Η Διάσκεψη του Βερολίνου

«Οι πλευρές θέλουν δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία αλλά δεν προσεγγίζουν με ίδιο τρόπο την ομοσπονδία», τόνισε ο κ. Οζερσάϊ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επικείμενη διάσκεψη δεν θα φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα σε περίπτωση που οι πλευρές συναντηθούν με τον Γ.Γ ΟΗΕ για να καταγράψουν κεφάλαια προηγούμενων πρακτικών και εγγράφων σε ένα νέο έγγραφο.

«Ασυμφωνία για το περιεχόμενο της ομοσπονδίας»

«Φέρει σημασία το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης», επεσήμανε ο «ΥΠΕΞ», ο οποίος πρόσθεσε: «Γνωρίζετε πόσο καιρό δεν έχουμε μιλήσει για τη διζωνικότητητα; Οι Ε/κ δεν καταλαβαίνουν την ομοσπονδία όπως την καταλαβαίνουμε εμείς. Η ε/κ πλευρά έχει κόκκινες γραμμές σε πολλά σημεία».

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ