ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Πολιτική θύελλα στα κατεχόμενα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ακιντζί

Οι πολιτικές και διπλωματικές αναταράξεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μ. Ακιντζί σχετικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία δεν έχουν τέλος. Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με την απολογία του Μουσταφά Ακιντζί στον τουρκικό Τύπο με τις οποίες ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι αρχικές δηλώσεις του είχαν παρεξηγηθεί και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Προεδρικού», με εθνικιστικές ομάδες να αφήνουν μαύρο στεφάνι στην πύλη του κτηρίου. 

Η απολογία του, ωστόσο, του κ. Ακιντζί δεν ήταν αρκετή για να ελεγχθεί η πολιτική ένταση στο εσωτερικό της τ/κ κοινότητας. Το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), το οποίο εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ισχυρίζεται ότι ο κ. Ακιντζί έχει πλέον πάψει να εκπροσωπεί τους ΤΤ/κ στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σήμερα το πρωί, ένα παρόμοιο κείμενο επιχείρησαν να προωθήσουν τέσσερα κόμματα στη «Βουλή». Ο εθνικιστής αντιπρόεδρος της «βουλής» διάβασε ένα κοινό ψήφισμα, το οποίο στρέφεται κατά του κ. Ακιντζί, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των δύο κομμάτων της τ/κ Αριστεράς, τα οποία ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Σε αντεπίθεση ο Ακιντζί

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της τ/κ ηγεσίας, Μπαρίς Μπουρτζού έδωσε στη δημοσιότητα ανακοινωθέν, με το οποίο τονίζει ότι «ο ισχυρισμός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ότι ο πρόεδρος μας, Μουσταφά Ακιντζί δεν εκπροσωπεί τη θέληση του Τουρκοκύπριου λαού θα περάσει στην δημοκρατική ιστορία μας ως ένας μαύρος λεκές δεν έχει ισχύ».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζού ένα όργανο ενός κόμματος δεν μπορεί να στερήσει από τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας την ιδιότητα του διαπραγματευτή. Επίσης, η απόφαση του ΚΕΕ δεν φέρει την υποστήριξη της πλειοψηφίας της τ/κ κοινής γνώμης. Γι' αυτούς τους λόγους, ο κ. Ακιντζί παραμένει στο αξίωμα του και συνεχίζει το έργο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ