ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 01:24
17°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οποιοσδήποτε του επιτρέψει να ελλιμενιστεί ή να ξεφορτώσει αργό πετρέλαιο διακινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν καταστήσει ξεκάθαρο πως οποιοσδήποτε προσφέρει υποστήριξη στο ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1, οποιοσδήποτε του επιτρέψει να ελλιμενιστεί ή να ξεφορτώσει αργό πετρέλαιο, κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Ο Εκπρόσωπος απαντούσε σε ερώτηση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί διεμήνυσαν σε αυστηρό ύφος στην πρεσβεία της Κύπρου στην Ουάσινγκτον, όπως έκαναν και με άλλα κράτη μέλη της Μεσογείου, πως οποιαδήποτε βοήθεια προς το πλοίο, που κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, θα θεωρηθεί υποστήριξη προς τρομοκρατική οργάνωση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει ξεκάθαρο πως οποιοσδήποτε προσφέρει υποστήριξη σε αυτό τάνκερ, οποιοσδήποτε του επιτρέψει να ελλιμενιστεί ή να ξεφορτώσει αργό πετρέλαιο διακινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας.

«Είμαστε δεσμευμένοι να αντιταχθούμε στην πρόσβαση σε πόρους προς τις δυνάμεις Quds (της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς), μια οργάνωση που διεξαγάγει μια απεχθή εκστρατεία τρόμου, σκοτώνοντας αμέτρητους Αμερικανούς και άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Το Γιβραλτάρ, που είναι βρετανικό έδαφος, είχε συλλάβει στις 4 Ιουλίου, κατ΄εφαρμογήν των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Συρίας, το δεξαμενόπλοιο με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία. Το δεξαμενόπλοιο έλαβε την άδεια να αναχωρήσει όταν η Τεχεράνη διαβεβαίωσε πως το φορτίο των 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών δεν θα παραδοθεί στη Συρία, και αναχώρησε τη 18η Αυγούστου.

Το δεξαμενόπλοιο, που έπλεε με σημαία Παναμά, άλλαξε το όνομά του από Grace 1 σε Adrian Darya 1 για τη συνέχεια του ταξιδιού του και ύψωσε στον ιστό του την ιρανική σημαία, ενώ προηγουμένως έπλεε υπό σημαία Παναμά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν έχει τα κότσια να το κάνει!

Σίγουρα κάτι θα του έταξε ο σουλτάνος.....

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ