ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:41
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Προδρόμου για Άντρο: Ούτε η βάση του ΑΚΕΛ δεν τον ακολουθεί στον κατήφορο

Newsroom K

Να προβληματιστεί σημειώνει ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος το ΑΚΕΛ για την τεράστια απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στον λαό

Απάντηση στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, έσωσε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει, «ρίναι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού που σήμερα το πρωί, βάζοντας ξανά την ελληνική και την επιτιθέμενη τουρκική πλευρά σε ίση μοίρα, αποφάνθηκε επί λέξει ότι το ΑΚΕΛ «έμεινε μόνο του στη στάση που επιτάσσει ο πραγματικός πατριωτισμός», στηρίζοντας με συνέπεια τη λύση του Κυπριακού. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τι σημαίνει μέσα στην ιστορία μας όταν ακούμε κάποιους με κομπασμό να ισχυρίζονται ότι είναι «οι μόνοι πατριώτες»... Θα έπρεπε πάντως το ΑΚΕΛ να προβληματιστεί από την τεράστια απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στον λαό μας, ο οποίος με ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθεί τα όσα κάνει κάθε μέρα η Τουρκία και τις δικές του παρεμβάσεις που εξισώνουν την ελληνική και την τουρκική πλευρά».

«Την ώρα που η Τουρκία εξαπολύει καθημερινά επιθέσεις εναντίον της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Άντρος Κυπριανού σήμερα το πρωί έλεγε ότι η ελληνική και η τουρκική πλευρά είναι ένα και το αυτό ισχυριζόμενος ότι «ο κ. Γκουτέρες δεν πήρε ποτέ μια ξεκάθαρη απάντηση» και από τη δική μας πλευρά σχετικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτός είναι ο πατριωτικός λόγος του ΑΚΕΛ σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Γ.Γ. κ. Άντρου Κυπριανού και μπορεί να τον κρίνει ο καθένας» επισημαίνει.

«Κάναμε και κάνουμε λόγο για πραγματικό παροξυσμό διότι μεταξύ των δηλώσεων του κ. Κυπριανού»

Παράλληλα προσθέτει πως «την ώρα που όλη η Κύπρος με αγανάκτηση διαπιστώνει και καταδικάζει την καθημερινή επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου στη θάλασσα και όλες τις άλλες προκλήσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς στα κατεχόμενα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ με τις σημερινές δηλώσεις του, καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να προχωρήσει με θάρρος» και του επισημαίνει ότι «δεν χωρούν φοβικά σύνδρομα». Μπροστά σε αυτά που ζούμε καθ’ημέραν από την τουρκική πλευρά για ποιό πράγμα ζητά το ΑΚΕΛ «θάρρος» από τον Πρόεδρο;».

«Την ώρα που μόλις πριν λίγες μέρες, εγκαταλείποντας συγκλίσεις και συνεννοήσεις που έγιναν με καλή πίστη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανοίγει άλλο θέμα και αξιώνει από την ελληνοκυπριακή πλευρά κάποια «μικτή επιτροπή» για να διαχειριστεί το φυσικό αέριο, ο κ. Άντρος Κυπριανού εξισώνει και ισοπεδώνει. Μιλά για τους δυο ηγέτες [δηλαδή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ.Ακκιντζί] οι οποίοι «επιδόθηκαν σε ρητορική που κάθε άλλο παρά βοηθά στο ξεπέρασμα της κρίσης». Ούτε καν οι υποστηρικτές του κόμματός του δεν τον ακολουθούν σε τέτοιο κατήφορο» αναφερει.

Επαναλαμβάνοντας σε απογευματινή ανακοίνωση ότι «το διαπραγματευτικό κενό διευκολύνει την Τουρκία για νέα τετελεσμένα», ο κ. Προδρόμου επισημαίνει πως «δείχνει με ποιό τρόπο το ΑΚΕΛ αντιπαρέρχεται τη βασική πολιτική αιτία και βασική υπαιτιότητα της τουρκικής επίθεσης εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και τελικά καταλήγει να δικαιολογεί έμμεσα την τουρκική πλευρά, αποδίδοντας τις πράξεις της, που καταδικάζει η διεθνής κοινότητα και ειδικά με μέτρα η Ε.Ε., στην... απουσία διαπραγματεύσεων –παραλείποντας βέβαια να διαπιστώσει ότι είναι η ίδια η Τουρκία που εμποδίζει και αποτρέπει διαπραγματεύσεις».

«Κάναμε και κάνουμε λόγο για πραγματικό παροξυσμό διότι μεταξύ των δηλώσεων του κ. Κυπριανού διαβάζουμε ότι επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα και για τη συζήτηση των «όρων αναφοράς»! Τους οποίους όμως έχει ζητήσει ο Γενικός Γραμματέας των Η.Ε. Όταν αγνοώντας ποιός και γιατί ζήτησε συμφωνία σε «όρους αναφοράς», ακούμε τον κ. Άντρο Κυπριανού να επικρίνει τον Πρόεδρο διότι, όπως είπε, «με την άκαρπη συζήτηση όρων αναφοράς έχουμε μπει σε μια αχρείαστη περιπέτεια με αβέβαιη κατάληξη», πρόκειται για κάτι άλλο παρά για τυφλή εμπάθεια;» σημειώνει.

«Αντιπαρερχόμενος τις προσωπικές επικρίσεις, πραγματικά δεν είμαι βέβαιος αν το ΑΚΕΛ θέλει να θυμηθούμε τώρα και να συζητήσουμε όχι τόσο τι όσο κυρίως γιατί ο καθένας αποφάσισε και ψήφισε ό,τι ψήφισε το 2004» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ