ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:48
31°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Θα εργαστούμε για λύση και ειρηνική συνύπαρξη

Newsroom K

Τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της Κύπρου μετάφερε ο ΥΠΕΘΑ Νικόλας Παναγιωτόπουλος

Η σημερινή μέρα είναι μέρα προβληματισμού και μέρα που προσφέρεται για να περάσουμε ένα μήνυμα ότι θέλουμε την ειρήνη, επιδιώκουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε ειρηνικά με τους συμπατριώτες μας, την ίδια ώρα όμως μπροστά στις απειλές της Τουρκίας δεν μπορεί παρά αμυντικά να θωρακιστούμε κατά τρόπο που να προστατεύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία από τυχόν επιβουλές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ταυτόχρονα και εργαζόμαστε για την ειρήνη, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν την αποφασιστικότητά μας να συμβάλουμε «ώστε επιτέλους να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας οδηγήσουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για την επίτευξη μιας λύσης που θα επιτρέπει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζουν με ειρήνη, να απολαμβάνουν τα αγαθά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως και οι υπόλοιποι των Ευρωπαίων χωρίς εγγυήσεις, εξαρτήσεις και προνομιακή μεταχείριση του οποιουδήποτε».

Ανέφερε επίσης πως η σημερινή μέρα προσφέρεται πριν και πάνω από όλα για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους με τις θυσίες και τους αγώνες τους, συνετέλεσαν ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να αποκτήσει την ανεξαρτησία της και μια κρατική οντότητα που παρά τα όσα μεσολάβησαν διατηρείται ακεραία υπό την έννοια της νομικής διάστασης, «γιατί δυστυχώς η εδαφική ακεραιότητα από το 1974 δέχεται την βάρβαρη κατοχή εδαφών και την αποστέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Πρόεδρος συνεχάρη τον Υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό ΓΕΕΦ, τους αξιωματικούς και επιτελείς και γενικότερα το στράτευμα «για την άψογη εμφάνιση και αυτό που αποτέλεσε φόρο τιμής για τους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Μήνυμα «απόλυτης υποστήριξης» στην Κύπρο έστειλε ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας

Μήνυμα «απόλυτης υποστήριξης» προς την Κύπρο έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για κοινό όραμα μιας ενιαίας, ανεξάρτητης, κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς κατοχικά στρατεύματα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 59η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, στη Λευκωσία, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε εξάλλου ότι η αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου είναι πάντα ισχυρή.

Μιλώντας εξ ονόματος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, της ελληνικής Κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι η Ελλάδα είναι μαζί και δίπλα στην Κύπρο και αγωνίζεται, έχοντας ως κοινό όραμα «μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη και υπερήφανη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, συντεταγμένη και υποστηριζόμενη από το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και όχι από έκνομες, παράνομες και βάρβαρες συμπεριφορές».

Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί, είπε και πρόσθεσε ότι από το Ορμένιο της Θράκης μέχρι τη Γαύδο του Κρητικού Πελάγους και από τους Οθωνούς του Ιονίου μέχρι την περίκλειστη πόλη, την μαρτυρική Αμμόχωστο στην Κύπρο, ένας ενιαίος άξονας προβάλει, υποστήριξης, αλληλεγγύης συμπόρευσης αδερφοσύνης.

«Προχωράμε μαζί για το κοινό μας όνειρο, για το κοινό μας όραμα» πρόσθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Είπε τέλος ότι βρίσκεται στη Λευκωσία για να παρακολουθήσει τον λαμπρό εορτασμό της 59ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου και να αποτίσει «έναν ελάχιστο φόρο τιμής εκεί που κάποτε είχε αποδοθεί βαρύτατος φόρος αίματος».

Στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Σέρβο ΥΠΑΜ

Σύσσωμη η Κυβέρνηση και ο λαός της Σερβικής Δημοκρατίας στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατία, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν.

Σε δηλώσεις του μετά την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, ο κ. Βούλιν ανέφερε ότι Κύπριοι και Σέρβοι «ακόμη και αν δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα καταλαβαίνουμε απολύτως ο ένας τον άλλο».

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε ότι οι δύο λαοί μπορεί να είναι μακριά, «αλλά μας ενώνουν πολλά κοινά πράγματα, για τα οποία ζούμε και πεθαίνουμε, και πάνω από όλα η ελευθερία.

Έδωσε συγχαρητήρια για την ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας εκ μέρους του Προέδρου και της στρατιωτικής ηγεσίας της Σερβίας, ενώ ευχαρίστησε την κυπριακή Κυβέρνηση και τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την στήριξη που παρέχουν για τη σωτηρία, όπως είπε, του Κοσόβου.

«Στις πιο δύσκολες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμασταν πάντα μαζί σας. Και στις πιο σκοτεινές μέρες των επιδρομών του ΝΑΤΟ στη Σερβία εσείς ήσασταν πάντα δίπλα μας» είπε ο κ. Βούλιν.

Ευχαρίστησε τέλος για την «αιώνια φιλία» του κυπριακού λαού, λέγοντας ότι η Κύπρος θα έχει πάντα έναν γνήσιο φίλο στη Σερβία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ