ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:36
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Πρόεδρος: Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ο Γενικός Ελεγκτής

Newsroom K

Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται, είπε ο κ. Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στο «ΟΜΕGA», αναφέρθηκε προς τον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δηλώνοντας χαρακτήριστικά ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε, «Σε 24 χώρες της ΕΕ που έγινε αξιοποίηση του πρώτου εργαλείου που είχαμε προτείνει, εις σε ουδεμία των χωρών έχει εμπλοκή το ελεγκτικό συνέδριο είτε ο Γενικός Ελεγκτής. Είναι αδιανόητο να εποπτεύει ή να θέλει να είναι εξ αρχής σύμβουλος, αλλά με δικαίωμα ελέγχου».

«Δεν μπορεί να εμφανίζεται ο Γενικός Ελεγκτής να υποκαθιστά τον Γενικό Εισαγγελέα και να αποφαίνεται εάν και για κατά πόσο και για το ποια είναι τα θέματα που πρέπει να πάνε στη Βουλή. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη. Το Σύνταγμα προνοεί ότι κυβερνά τη χώρα εκείνος που ο λαός αναδεικνύει. Ο Γ. Ελεγκτής και βεβαίως έχει εξουσίες επί του συντάγματος να ελέγχει την ορθή χρήση των πόρων του κράτους», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, «Ο Γενικός ελεγκτής κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται. Οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών ενέχουν δυστυχώς το πολιτικό στοιχείο και ταυτίζονται πλήρως με συγκεκριμένο κόμμα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Γενικός Ελεγκτής, ότι ο ρόλος του δεν είναι οι πολιτικές ανακοινώσεις ή οι απαντήσεις σε υπουργούς, ή οι προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε άλλους θεσμούς. Και δεν είναι μια φορά, είναι κατ’ επανάληψή που το έχει πράξει. Η ανάρμοστη συμπεριφορά δημιουργεί άλλες υποχρεώσεις στο κράτος. Δεν μπορεί και πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να περιορίσει την δικαιοδοσία του εκεί και όπου το Σύνταγμα προβλέπει».  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ