ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:48
38°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Πρόεδρος: Οι κυπριακές αρχές δεν παρακολουθούν τον Μακάριο

Newsroom K

Τα όσα ανέφερε ο κύριος Αναστασιάδης σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην «Καθημερινή» της Κυριακής

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Ανδρέα Παράσχο, Μαρίνα Οικονομίδου και Απόστολο Τομαρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στις καταγγελίες του Μακάριου Δρουσιώτη για παρακολούθηση του κινητού του, του ηλεκτρονικού του υπολογιστή και των μηνυμάτων του τα τελευταία τρία χρόνια.

Απόλυτη συμπαράσταση στον Μακάριο Δρουσιώτη από τον ΠτΔ.

Ο κύριος Δρουσιώτης στις 23 του περασμένου μήνα με ανάρτηση του στο twitter έφερνε στο φως της δημοσιότητας την καταγγελία για παρακολούθηση του γράφοντας, «ενημερώνω τους φίλους μου ότι είμαι θύμα μιας πρωτοφανούς παραβίασης της ιδιωτικής μου ζωής. Για τρία χρόνια παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές μου κλήσεις, τα μηνύματα και οι μετακινήσεις μου. Έχω ένα χαφιέ στην παλάμη μου 24/7». 

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου ξανά με ανάρτηση του ανέφερε ότι διαγράφηκε από τον υπολογιστή του ολόκληρος ο φάκελος με τα στοιχεία που ετοίμαζε για την αστυνομία. Τόνισε επίσης ότι έχει αντίγραφα και θα ολοκληρώσει την έκθεση του. Τέλος είπε ότι έστειλε τρίτο γράμμα στον Πρόεδρο ζητώντας την παρέμβαση του για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.

«Εκφράζω την απόλυτη συμπάθεια και συμπαράστασή μου στον Μακάριο»

Απαντώντας στο ότι το ζήτημα των καταγγελιών του Μακάριου Δρουσιώτη είναι λεπτό και παράλληλα ενδέχεται να υπάρξουν και διεθνείς προεκτάσεις, ο Προέδρος είπε, «ο Μακάριος, μου κατάγγειλε σε δύο επιστολές, ότι έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται. Στην πρώτη επιστολή τα στοιχεία του δεν ήταν επαρκή, όμως επικοινώνησα αμέσως μαζί του και του είπα ότι πρέπει η υπόθεση να καταγγελθεί. Του διαμήνυσα ότι θα δώσω οδηγίες τόσο στον αρχηγό Αστυνομίας όσο και στον διοικητή της ΚΥΠ να διερευνήσουν την όποια πιθανότητα. Δεν διαπιστώθηκε τίποτα».

Σχετικά με την δεύτερη επιστολή του κύριου Δρουσιώτη, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι σε αυτή του γνωστοποιούσε ότι έχει συγκεκριμένα στοιχεία παροτρύνοντάς τον να τα καταθέσει στην αστυνομία ή τον Γενικό Εισαγγελέα. Συγκεκριμένα ο κύριος Αναστασιάδης είπε, «με δεύτερη επιστολή, μου γνωστοποιούσε ότι τώρα έχει συγκεκριμένα στοιχεία. Τον παρακάλεσα ότι εφόσον έχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα δώσει στην αστυνομία ή στον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ούτε ανακριτική ούτε διωκτική εξουσία. Υπερτόνισα ότι θα είμαι στο πλευρό του και θα παρακολουθώ από κοντά την πορεία των ανακρίσεων. Είναι αδιανόητο αν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Για να διαμαρτύρεται κάτι θα έχει διαπιστώσει αλλά ένα θέλω να βεβαιώσω. Δεν τίθεται θέμα από τις κυπριακές αρχές να παρακολουθούν ή να παρεμβαίνουν στα αρχεία του. Είναι ρητές οι οδηγίες μου, τόσο προς τον σημερινό διοικητή της ΚΥΠ όπως και στον προκάτοχό του, να μην διανοηθούν να παρακολουθήσουν οποιονδήποτε για οποιοδήποτε λόγο. Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι για την ασφάλεια του κράτους και θέλω να πω ότι κάνουν μία εξαιρετική δουλειά. Εκφράζω την απόλυτη συμπάθεια και συμπαράστασή μου στον Μακάριο. Ήταν συνεργάτης μου όταν ήμουν στο κόμμα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχει την πλήρη στήριξή μου και θα πρέπει να δοθούν στοιχεία».

*Μην χάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ