ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:13
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Προτεραιότητα του Άντρου η απομάκρυνση Αναστασιάδη

Newsroom K

«Στόχος η απομάκρυνση Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ από την εξουσία»

Πολεμικό σκηνικό διαμόρφωσε η συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ο οποίος μέσω αυτής θέτει ως προτεραιότητα, αλλά και ως στόχο, την απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ από την εξουσία. Μετά την δημοσιοποίησή της, ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις ως απάντηση προς το ΑΚΕΛ, το οποίο δεν έμεινε με τα χέρια δεμένα.

Η ατάκα του κ. Κυπριανού που αποτέλεσε την σπίθα η οποία άναψε την «φωτιά», ήρθε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», όπου χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει πίεση από μια μερίδα του κόσμου μας για συνεργασίες πάση θυσία, διότι κρίνουν ότι προτεραιότητα είναι η απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη από την εξουσία. Είναι διπλός ο στόχος. Από τη μια η απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ από την εξουσία, διότι οι πολιτικές που ακολουθούν θεωρούμε ότι είναι καταστροφικές και από την άλλη η ανάληψη της εξουσίας από μια κυβέρνηση που θα ακολουθήσει διαφορετικές πολιτικές».

Η πρώτη αντίδραση από ΔΗΣΥ

Σχεδόν άμεση ήταν η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, διά του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος συνέταξε την γραπτή ανακοίνωση, αντιστρέφοντας τα πυρά:

«Για το ΑΚΕΛ όπως άλλωστε παραδέχτηκε σήμερα ο ίδιος ο Γ.Γ. Άντρος Κυπριανού στη συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο, αποτελεί προτεραιότητα όχι τι είναι καλύτερο να γίνει για την κοινωνία και τη χώρα, αλλά η απομάκρυνση του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ από την εξουσία.

Μια στάση που δικαιολογεί και πολλά από εκείνα που είδαμε και ακούσαμε προεκλογικά από το ΑΚΕΛ, εφόσον αυτή ήταν και παραμένει τελικά η στόχευση τους.

Για εμάς στο ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση Αναστασιάδη, μοναδική πολιτική στόχευση παραμένουν οι πολιτικές εκείνες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και παράλληλες οι πολιτικές εκείνες που αποτελούν και φέρουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την Κύπρο.

Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών και παράλληλα στην οδό των συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο. Αυτό είναι που περιμένει η κοινωνία από το ΔΗΣΥ κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ακολούθησε ο Προδρόμου

Την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει τόσο σοβαρές προκλήσεις όπως είναι η εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και που οι πολίτες έχουν προσδοκίες και απαίτηση το πολιτικό σύστημα να ανταποκριθεί στην ανάγκη για αλλαγές και βελτιώσεις, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ προσδιορίζει ως προτεραιότητά του να φύγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας συνέντευξη του Άντρου Κυπριανού στον κυριακάτικο Φιλελεύθερο, ο Πρόδρομος Προδρόμου δηλώνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει προτεραιότητες και στόχους. «Θα πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου η τελευταία θητεία ολοκληρώνεται το 2023, προτεραιότητα είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης στη βάση του οποίου πριν ένα χρόνο έτυχε της εμπιστοσύνης του 56% των πολιτών».

Προτεραιότητα, προσθέτει, είναι να συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης η οποία δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για όλους τους πολίτες, να ολοκληρώσει την υλοποίηση έργων πέραν των 2,5 δις σε όλη την Κύπρο, σημαντικό μέρος των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί, να προχωρήσει μέχρι τέλους στην επιτυχή εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ούτως ώστε να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση την οποία ανέμενε η κοινωνία εδώ και μισό αιώνα και να φέρει σε πέρας ζωτικής σημασίας μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή στον χώρο της Δικαιοσύνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ.ο.κ.

Βεβαίως, συνεχίζει, ύψιστη προτεραιότητα είναι η επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού η οποία θα δίνει ασφάλεια στη χώρα και όλους τους πολίτες της, μέσα σε συνθήκες πραγματικής ανεξαρτησίας.

Επειδή για αυτές τις μεταρρυθμίσεις και βελτιωτικές αλλαγές είναι απαραίτητο μέσα από διάλογο και συγκλίσεις να υπάρξει συνεργασία πολιτικών δυνάμεων, ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσουν ως προτεραιότητες στο πολιτικό σύστημα εκείνα τα ζητήματα που πραγματικά αντιμετωπίζει η χώρα και που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινή ζωή, καταλήγει ο Εκπρόσωπος.

Το ΑΚΕΛ απαντά με «άριστους των αρίστων»

Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, μετά και την τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αποφάσισε ότι έπρεπε να απαντήσει με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων οι «άριστοι των αρίστων» και οι κάτοχοι αξιογράφων:

«Προτεραιότητα του ΑΚΕΛ είναι με σωστές πολιτικές να σωθεί ο τόπος από την κατοχή και τη διχοτόμηση και να στηριχτεί ο πολίτης και ο λαός με επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ηγεσίας Συναγερμού, όχι μόνο δεν μπορεί να επιφέρει τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος αλλά με τις πολιτικές της δημιουργεί συνεχώς περισσότερα προβλήματα και περισσότερα αδιέξοδα. Αυτή την πραγματικότητα, την οποία ζει ο κύπριος πολίτης στο πετσί του καθημερινά, ανέδειξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
Σε μια περίοδο λοιπόν όπου:
- Όλο και περισσότεροι πολίτες και ομάδες του πληθυσμού καταλαβαίνουν ότι οι κυβερνώντες απλά τους κορόιδεψαν με «δεσμεύσεις» και ψέματα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους κατόχους αξιογράφων - τραγικά αδιέξοδα στο κυπριακό φέρνουν ολοένα και πιο κοντά την υλοποίηση του τουρκικού στρατηγικού στόχου για χρόνια, για δύο κράτη στην Κύπρο και οριστικοποίηση της διχοτόμησης
- Τα αδιέξοδα στην παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τη δημόσια υγεία, τα σκάνδαλα και η διαφθορά, τους «άριστους των αρίστων», ο θεσμικός ρατσισμός, τα οικονομικά εγκλήματα όπως ο Συνεργατισμός, σπρώχνουν τους πολίτες στο περιθώριο
- Λίγοι πλουτίζουν σε βάρος των πολλών και η κοινωνία νιώθει να προκαλείται από την τεράστια ανακατανομή πλούτου, αλλά και την προκλητική «ντόλτσε βίτα» των λίγων προνομιούχων.
Οι κυβερνώντες επιλέγουν να παρακάμπτουν την ουσία και να ασχολούνται με επικοινωνιακά παιχνίδια. Η ουσία είναι μία και ξεκάθαρη: επειδή προτεραιότητά μας είναι οι πολιτικές προς όφελος της πατρίδας, του λαού και των πολιτών, με τις πολιτικές Αναστασιάδη- ηγεσίας Συναγερμού δεν πάμε πουθενά».

Πηγή: 24News 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ