ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:22
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Πρώτη τετραμήνων με κόντρα ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ

Newsroom K

Ευθείες βολές κατά της Κυβέρνησης για τις εξετάσεις, με τον ΔΗΣΥ να μιλά για μηδενισμό

Η πρεμιέρα των εξετάσεων ανά τετράμηνο για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, πέραν των αντιδράσεων που υπήρξαν ανάμεσα στους άμεσα εμπλεκόμενους, έφερε και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Ο πρόεδρος του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, με ανακοίνωσή του, μιλά για αποτυχία και ένα εξετασιοκεντρικό σύστημα, με τον ΔΗΣΥ να απαντά και να κάνει λόγο για μηδενισμό και άντληση εντυπώσεων από το κόμμα της αριστεράς.

Αποτυχία

«Το μέτρο των εξετάσεων στο τέλος κάθε τετραμήνου έχει ήδη αποτύχει. Μια στοιχειώδης επαφή με όσους βιώνουν καθημερινά το τι συμβαίνει στα σχολεία μας επιβεβαιώνει πλήρως αυτή την εκτίμηση. Πρωταγωνιστές της μαθησιακής διαδικασίας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας που βιώνουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς ένα ατέρμονο κυνήγι για την ολοκλήρωση της ύλης, βιώνουν μια διαδικασία που την απασχολεί, κυρίως πώς θα βαθμολογηθεί ο μαθητής και όχι πώς θα μάθει», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ, διά του κου Χριστοφίδη.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, ο Πρόεδρος του Γραφείου Παιδείας του κόμματος, είπε ότι παρατηρείται αύξηση της παραπαιδείας, του άγχους και του στρες, ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μάλιστα, ανέφερε ότι το σύστημα είναι βαθμοθηρικό και εξετασιοκεντρικό, που δεν δίνει έμφαση στις γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν και να αναπτύξουν οι μαθητές, αλλά στις βαθμολογίες.
Τέλος, αναφέρει ότι «ήρθε η ώρα να λάβουν τα μηνύματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και να καταργήσουν τις εξετάσεις στα τετράμηνα ξεκινώντας παράλληλα μια συνολική συζήτηση για το κεφάλαιο αξιολόγηση του μαθητή».

«Ήρθε η ώρα να λάβουν τα μηνύματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και να καταργήσουν τις εξετάσεις στα τετράμηνα»

ΔΗΣΥ: Μετεξεταστέος και για τα τετράμηνα ο μηδενισμός του ΑΚΕΛ

Ο ΔΗΣΥ αντέδρασε στην πιο πάνω ανακοίνωση, επιλέγοντας να αρχίσει την απάντησή του με την πρώτη πρόταση του Χρίστου Χριστοφίδη. Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί το ΑΚΕΛ για μηδενισμό και αποκόμιση πολιτικού οφέλους, ενώ αναφέρει πως έμεινε μετεξεταστέο:

«Το μέτρο των εξετάσεων στο τέλος κάθε τετραμήνου έχει ήδη αποτύχει». Με αυτή την πρόταση ξεκινάει σημερινή και σχετική με τη μεταρρύθμιση των τετραμήνων ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ, αποδεικνύοντας πως ο μηδενισμός δεν έχει τέλος για το κόμμα της αριστεράς. Κι αυτό, αντί μιας έστω τυπικής ευχής για καλή επιτυχία στους μαθητές της Α’ Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών.

Δεν είναι ούτε η άνοδος του ποιοτικού επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης που απασχολεί το ΑΚΕΛ, ούτε καν οι επιδόσεις των μαθητών. Μόνο και πάλι μέσα από το μηδενισμό, η αποκόμιση πολιτικού οφέλους και η άντληση εντυπώσεων, κάτι που τους καθιστά μετεξεταστέους.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία σε όλους τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Η μεταρρύθμιση των τετραμήνων και η επιτυχία της αποτελεί στοίχημα για όλους μας, εφόσον σκοπός δεν είναι η βαρύτητα των αποτελεσμάτων στην τελική βαθμολογία, η αποστήθιση κειμένων και το επιπρόσθετο άγχος για τους μαθητές, αλλά ο εφοδιασμός τους για τις περαιτέρω σπουδές με ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσα από την κριτική σκέψη. Στα πλαίσια μιας προσπάθειας που έχει τεθεί σε εφαρμογή από πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, με άξονα την ποιοτική και όχι ποσοτική αξιολόγηση των μαθητών

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ