ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
25°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Σ. Αγγελίδης στην «Κ»: Στρατιωτική πειθαρχία στην τήρηση μέτρων πανδημίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Πρώτο μέλημα η προστασία της υγείας του προσωπικού της ΕΦ – O ιός δεν επηρεάζει την επιχειρησιακή ικανότητά της

Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ επεξεργάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια, ωστόσο, η κατάταξη νεοσυλλέκτων τον επόμενο Ιούνιο δεν επηρεάζεται. Το μήνυμα αυτό στέλνει ο υπουργός Άμυνας μέσω της «Κ». Στη συνέντευξή του ο Σάββας Αγγελίδης περιγράφει το νέο περιβάλλον εντός του οποίου λειτουργεί και η Εθνική Φρουρά, η επιχειρησιακή ικανότητα της οποίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ο ΥΠΑΜ αναφέρεται στις αλλαγές που έχουν γίνει για προστασία του προσωπικού, προτρέποντας τους πολίτες να επιδείξουν στρατιωτική πειθαρχία στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική Φρουρά εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού;

Αναντίλεκτα, όπως και όλη η κοινωνία, έτσι και η Εθνική Φρουρά, ως ένας από τους πιο ζωτικούς οργανισμούς του τόπου, βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η καθημερινότητα έχει αλλάξει ριζικά και όλοι οι στρατιωτικοί χώροι έχουν προσαρμόσει τη λειτουργία τους, ακολουθώντας πιστά τα μέτρα προστασίας που καθορίζει το Υπουργικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, μετά από οδηγίες του αρχηγού του ΓΕΕΦ, έχουν διαφοροποιηθεί οι έξοδοι των εθνοφρουρών καθώς και η προσέλευση των στελεχών, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που υφίστανται σε θέματα ασφαλείας στα φυλάκια και στα στρατόπεδα με γνώμονα πάντοτε την προστασία της υγείας του προσωπικού.

Τα περιστατικά μολύνσεων προσωπικού που εμφανίστηκαν κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας είναι υπό έλεγχο;

Ειδικά στα πρώτα στάδια εμφάνισης του ιού στην Κύπρο, εντοπίστηκαν και επιβεβαιωμένα κρούσματα σε στρατιωτικές μονάδες. Αμέσως εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του ιού, με στρατόπεδα να μπαίνουν σε καραντίνα και προσωπικό να μπαίνει σε αυτοπεριορισμό. Σε γενικές γραμμές τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν φέρει αποτελέσματα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε απέναντί μας έναν αόρατο εχθρό που δεν επιτρέπει εφησυχασμό ούτε για μια στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ