ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Σαββίδης για μαγαζί στον Πρωταρά: Δεν μπορούσαν να καταχωρηθούν υποθέσεις για αναστολή λειτουργίας

Newsroom K

Εισήγηση προς το Ανώτατο για αλλαγή έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης διατάγματος

Για το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση των καταγγελιών γνωστού υποστατικού στον Πρωταρά τοποθετήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο Twitter, τόνισε πως «δεν μπορούσαν να καταχωρηθούν οι υποθέσεις για αναστολή λειτουργίας κέντρου αναψυχής το Σ/κ. Επιβεβαίωση θέσης από το Ανώτατο». Παράλληλα σημείωσε πως προχώρησε σε εισήγηση προς το Ανώτατο Δικαστήριο για αλλαγή «ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης διατάγματος από το δικαστήριο, τόσο το Σ/κ όσο και κατά τις δημόσιες αργίες».

Στην ετοιμασία επιστολής προς το Ανώτατο Δικαστήριο έχει προβεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την οποία εισηγείται τροποποίηση των διαδικαστικών θεσμών, ώστε να υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης ποινικών υποθέσεων τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις δημόσιες αργίες, εκεί και όπου απαιτείται η άμεση έκδοση προσωρινών διαταγμάτων από το Δικαστήριο.

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις και επικρίσεις «περί ολιγωρίας της Πολιτείας και αδράνειας της Αστυνομίας», για μη καταχώρηση αίτησης για έκδοση διατάγματος αναστολής εργασιών κέντρου αναψυχής στην επαρχία Αμμοχώστου, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια και παραβιάζοντας τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι επικοινώνησε με την Αρχιπρωτοκολλητή του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία του επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια τόσο του Σαββατοκύριακου, όσο και των δημόσιων αργιών, δεν υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης ποινικής υπόθεσης στο Δικαστήριο, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αίτηση έκδοσης προσωρινού διατάγματος αναστολής λειτουργίας κέντρου αναψυχής σε περίπτωση διάπραξης αδικήματος, κατά παράβαση του περί Κέντρων Αναψυχής Νόμου.

«Κατόπιν της επιβεβαίωσης αυτής», αναφέρει, «και προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό και να υπάρχει δυνατότητα άμεσης έκδοσης διατάγματος σε ποινικές υποθέσεις οποτεδήποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, έχω ήδη ετοιμάσει επιστολή προς το Ανώτατο Δικαστήριο, με την οποία προβάλλω την εισήγησή μου για τροποποίηση των διαδικαστικών θεσμών, θέμα που εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης ποινικών υποθέσεων τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις δημόσιες αργίες, εκεί και όπου απαιτείται η άμεση έκδοση προσωρινών διαταγμάτων από το Δικαστήριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ