ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
21°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Σε διαδικασία εξόδου ο Λιλλήκας από την πολιτική

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ώρα να κάνω κι άλλα πράγματα στη ζωή μου, λέει ξεκαθαρίζοντας πως θα στηρίξει τις προσπάθειες της Συμμαχίας μέχρι τις βουλευτικές

Σε διαμόρφωση προϋποθέσεων για να κλείσει τον πολιτικό του κύκλο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του Capital «Η αλήθεια καίει».

Κληθείς από τον Δημήτρη Σούγλη να σχολιάσει αν κλείνει ο πολιτικός του κύκλος μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ανέφερε χαρακτηριστικά πως εδώ και μερικά χρόνια έχει μπει στη λογική ότι ήρθε η ώρα να κλείσει ένας κύκλος στη ζωή του. Όπως είπε «ποτέ δεν ήθελα να γεράσω στην πολιτική, ήρθε η ώρα να κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου». «Προσέφερα ο,τι προσέφερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης άλλων συνθηκών για να μην βρίσκεται στην πολιτική. Αν και ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του για τα επόμενα βήματά του, σημείωσε πως ενδιαφέρεται να υλοποιήσει μία από τις προτάσεις που είχε θέσει στο Εθνικό Συμβούλιο και στη στρατηγική που κατέθεσε το 2014, για την ανάδειξη του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή με τη δημιουργία Ινστιτούτου ανάδειξης ηγετών και στον τομέα της πολιτικής και στον τομέα της οικονομίας. «Είμαι στη διαδικασία διερεύνησης των δυνατοτήτων, αφού δεν το έκανε το κράτος, να το υλοποιήσω μέσα από συνεργασίες με κάποια συγκεκριμένα ξένα πανεπιστήμια».

Εκλογικό συνέδριο τον Οκτώβριο

Ο Γιώργος Λιλλήκας μίλησε και για το μέλλον της Συμμαχίας Πολιτών σημειώνοντας τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο πολιτικό και εκλογικό συνέδριο για όλες τις βαθμίδες. Ξεκαθάρισε πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσει, αλλά σίγουρα θα στηρίξει τις προσπάθειες της Συμμαχίας Πολιτών μέχρι τις βουλευτικές εκλογές για να δημιουργηθούν όπως είπε οι συνθήκες ομαλής διαδοχής.

Είπε πως στόχος είναι η ανανέωση της Συμμαχίας Πολιτών και αυτή θα είναι η προσπάθεια με τη συμμετοχή νέων μορφωμένων και καταρτισμένων προσώπων. Όπως σημείωσε ο κ. Λιλλήκας οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι κρίσιμες για τη Συμμαχία Πολιτών και για το μέλλον της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ