ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Οδηγείται σε ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο ο ΔΗΣΥ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Πρεμιέρα Χάρη Γεωργιάδη ως αναπληρωτής Πρόεδρος και ποιος θα κερδίσει τη μάχη

Δύο από τους τρεις αντιπροέδρους εκλέγει σήμερα το ανώτατο συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τους βουλευτές Ευθύμιο Δίπλαρο, Αννίτα Δημητρίου και Άντρο Κυπριανού να διεκδικούν θέση στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος.

Το όνομα της Αννίτας Δημητρίου ακουγόταν και στις εσωκομματικές του 2018, ωστόσο απέφυγε να διεκδικήσει την υστάτη. Η υποψηφιότητά της θεωρείται πως έχει τη δική της δυναμική, όχι μόνο για το έρεισμα που έχει ήδη αποκτήσει στη συναγερμική βάση, αλλά και γιατί σύμφωνα με ασφαλείς πηγές την εκλογή της ευνοεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται πως η κα Δημητρίου ήταν η εκπρόσωπος τύπου του Νίκου Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Μάχη στη Λεμεσό

Βεβαίως μάχη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να δοθεί μεταξύ Αντρέα Κυπριανού και Ευθύμιου Δίπλαρου δεδομένου ότι και οι δύο προέρχονται από την επαρχία Λεμεσού. Ο κ. Δίπλαρος είχε διεκδικήσει τη θέση του αντιπροέδρου στις εσωκομματικές του 2018, ενώ ο κ. Κυπριανού έκανε πίσω την υστάτη από την διεκδίκηση της θέσης του αναπληρωτή προέδρου γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε όπως είχε πει τότε αχρείαστη εσωστρέφεια. Σήμερα, η διεκδίκηση της αντιπροεδρίας θεωρείται προθέρμανση των δύο για τις βουλευτικές εκλογές του 2021. Και αυτό γιατί η εκλογή κάποιου εκ των δύο σε κομματικό αξίωμα, θα δώσει αναπόφευκτα προβάδισμα έναντι του άλλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως ο Νίκος Αναστασιάδης, στο γεύμα που παρέθεσε πρόσφατο στο Προεδρικό για την κοινοβουλευτική ομάδα, έστειλε το μήνυμα πως δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά του Δημοκρατικού Συναγερμού από το 2013 και ούτε πρόκειται να το κάνει σήμερα. Προειδοποίησε μάλιστα και τους υπουργούς του να μείνουν εκτός της διαδικασίας.

Επίσημη πρεμιέρα θα κάνει ως αναπληρωτής Πρόεδρος ο Χάρης Γεωργιάδης με ομιλία του μετά τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 17.00 το απόγευμα.

Εξήγγειλε ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο ο ΔΗΣΥ

Μέχρι και το φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο του ΔΗΣΥ το οποίο εξήγγειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως είπε στόχος είναι να επαναβεβαιωθούν οι αρχές και αξίες που κληροδότησε ο Γλαύκος Κληρίδης. Την ίδια στιγμή όπως είπε ο κ. Νεοφύτου, θα πρέπει να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ