ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Σεπτέμβριο τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Newsroom K

Η πρόταση έγινε στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο ηγέτες είχε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, όπου επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι είναι έτοιμος να συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ο ΓΓ των ΗΕ επιμένει στους όρους αναφοράς καθώς ανέφερε ότι «υποβοηθητική θα είναι η διαμόρφωση των όρων αναφοράς που συνεχίζει η ειδική απεσταλμένη του, Τζέιν Χολ Λουτ».

Ο κ. Γκουτέρες πρότεινε όπως συναντηθεί με τους δύο ηγέτες σε μια τριμερή συνάντηση μετά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Ακιντζί είπε στον κ. Γκουτέρες ότι η εκτίμηση του για αυτή την πρόταση είναι θετική. Στη συνέχεια το Προεδρικό επιβεβαίωσε την πρόταση Γκουτέρες, την οποία αποδέκτηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως κατά την τηλεφωνική συνομιλία, «ο ΓΓ των ΗΕ διεμήνυσε ότι προσβλέπει στη συνάντηση του Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 9 Αυγούστου και επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι απόλυτα δεσμευμένος στην προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει σε επαφή για τα επόμενα βήματα».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα κατεχόμενα από πλευράς του, ο κ. Ακιντζί ανέφερε στον Αντόνιο Γκουτέρες ότι απαιτείται πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για επίλυση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά επέδειξε βούληση με συγκεκριμένο και εποικοδομητικό τρόπο σε κάθε περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν όπως συναντηθούν στις 9 Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της «Κ» με το οποίο η συνάντηση θα προγραμματιζόταν μεταξύ 6 με 9 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ