ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:55
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Σιζόπουλος: Επείγουσας φύσης οι μεταρρυθμίσεις που συζητούνται

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που συζητούνται είναι επείγουσας φύσης, και θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό, με επικέντρωση στα θέματα της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας, έτσι ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η παραγωγικότητά της προς όφελος και της οικονομίας και των πολιτών, στα θέματα της δικαστικής εξουσίας, και στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνταγματική τροποποίηση, που ζητά να επισπευσθεί, ώστε να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των θητειών των Προέδρων της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος συζήτησε το πρωί τα θέματα αυτά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να έχει έναν εποικοδομητικό ρόλο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις γιατί ανεξάρτητα με το ποια κυβέρνηση ενδεχομένως θα πιστωθεί με αυτές τις μεταρρυθμίσεις "η ουσία είναι πώς εξυπηρετείται ο πολίτης από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, πώς ισχυροποιείται η κρατική μας υπόσταση και πώς, κυρίως, συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση μιας σωστής οικονομικής ανάπτυξης την οποία στο τέλος και οι πολίτες απολαμβάνουν".

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως από την πλευρά του έγινε μια ανασκόπηση για τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του ΓεΣΥ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως από την πλευρά του έγινε μια ανασκόπηση για τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του ΓεΣΥ και αναφορά στην ανάγκη να γίνουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες να βελτιώσουν το σύστημα προς όφελος των ασθενών και κυρίως να ενισχύσουν όσον το δυνατόν τη συμβολή του δημόσιου τομέα "που είναι αποφασιστικής σημασίας για την παραπέρα πορεία του σχεδίου υγείας", ώστε "να τον προστατεύσουμε από τα τεράστια προβλήματα που άρχισε ήδη να παρουσιάζει".

Είπε, εξάλλου, πως ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας θεώρησε σκόπιμο να ανταλλάξει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιες απόψεις που αφορούν τα ζητήματα της άμυνας.

Σημείωσε πως, και με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι μια περαιτέρω αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς, του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς, της αποτελεσματικής ισχύος, την οποία θα πρέπει η Εθνική Φρουρά σήμερα να διαθέτει.

Έθεσε επίσης ζητήματα που έχουν σχέση με την πάταξη της φυγοστρατίας, "την αναβάθμιση, ενδεχομένως, και την επέκταση των στρατιωτικών ασκήσεων που γίνονται, με συγκεκριμένους στόχους".

"Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα για το οποίο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ενήμερος. Όπως τα συζητώ και με τον Υπουργό Άμυνας και με την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς θεώρησα σκόπιμο ότι θα έπρεπε μέσα από την εμπειρία την οποία έχω αποκτήσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας να μεταφέρω αυτές τις απόψεις και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη στάση της ΕΔΕΚ σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως τόνισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως ανεξάρτητα του ότι η ΕΔΕΚ βρίσκεται στην αντιπολίτευση "τα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να τα βλέπουμε ισοπεδωτικά, αλλά η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να έχει έναν εποικοδομητικό ρόλο όσον αφορά αυτές τις μεταρρυθμίσεις, γιατί ανεξάρτητα με το ποια κυβέρνηση ενδεχομένως θα πιστωθεί αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η ουσία είναι πώς εξυπηρετείται ο πολίτης από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, πώς ισχυροποιείται η κρατική μας υπόσταση και πώς κυρίως συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση μιας σωστής οικονομικής ανάπτυξης την οποία στο τέλος και οι πολίτες απολαμβάνουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ