ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:44
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Στέλνει τρίτο γεωτρύπανο στην Κύπρο η Τουρκία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Συνεργασία με ξένες εταιρίες ενέργειας επιδιώκει η Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι το νέο σκάφος γεωτρήσεων της Τουρκίας θα μεταβεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της και της «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη και απάντησε σε ερωτήσεις του Πρακτορείου Ανατολίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε για το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας τα εξής: «Ο πρόεδρος μας το εξήγησε. Έρχεται το τρίτο πλοίο μας. Τα δύο πρώτα πλοία μας συνεχίζουν τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο. Ένα κάνει γεωτρήσεις στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και ένα άλλο στο 8ο οικόπεδο. Συνεχίζει αυτές τις εργασίες στους τομείς που έχει λάβει άδεια από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)».

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε και τα εξής: «Από την άλλη πλευρά, με τη συμφωνία για τον περιορισμό της θαλάσσιας περιοχής δικαιοδοσίας που υπογράψαμε με τη Λιβύη, τα δυτικά σύνορα της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας μας καθορίσαμε και τα δυτικά σύνορα. Έτσι, η υφαλοκρηπίδα μας επεκτάθηκε περαιτέρω». Σε αυτήν την περιοχή η Τουρκία, η τουρκική εταιρία TPAO είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ξένους παράγοντες, όπως το Κατάρ, την BP, την ExxonMobil.

Για το προαναφερόμενο ζήτημα, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε τα εξής: «Σε περίπτωση που μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τις εταιρείες της Λιβύης ή με τις εταιρείες τρίτων χωρών και αν οι Λίβυοι το θεωρήσουν κατάλληλο, μπορούμε να προχωρήσουμε σε εργασίες στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης και να κάνουμε γεώτρηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ