ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:04
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Στην αστυνομία οι καταγγελίες Δρουσιώτη

Newsroom K

«Παρέδωσα σήμερα στην Αστυνομία έκθεση γεγονότων 26 σελίδων, 1 giga data, καθώς και τον εξοπλισμό μου», αναφέρει σε tweet ο κ. Δρουσιώτης

Ο Μακάριος Δρουσιώτης παρέδωσε σήμερα στην Αστυνομία έκθεση γεγονότων σχετικά με την καταγγελία που προέβη για παρακολούθηση του τηλεφώνου και του υπολογιστή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρουσιώτης με ανάρτηση του στο twitter αναφέρει, «Σχετικά με την καταγγελία μου ότι παρακολουθείται το τηλέφωνο και ο υπολογιστής μου, παρέδωσα σήμερα στην Αστυνομία έκθεση γεγονότων 26 σελίδων, 1 giga data, καθώς και τον εξοπλισμό μου. Η μπάλα είναι τώρα στα χέρια των αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Προέδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», είπε, «ο Μακάριος, μου κατάγγειλε σε δύο επιστολές, ότι έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται. Στην πρώτη επιστολή τα στοιχεία του δεν ήταν επαρκή, όμως επικοινώνησα αμέσως μαζί του και του είπα ότι πρέπει η υπόθεση να καταγγελθεί. Του διαμήνυσα ότι θα δώσω οδηγίες τόσο στον αρχηγό Αστυνομίας όσο και στον διοικητή της ΚΥΠ να διερευνήσουν την όποια πιθανότητα. Δεν διαπιστώθηκε τίποτα».

Σχετικά με την δεύτερη επιστολή του κύριου Δρουσιώτη, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι σε αυτή του γνωστοποιούσε ότι έχει συγκεκριμένα στοιχεία παροτρύνοντάς τον να τα καταθέσει στην αστυνομία ή τον Γενικό Εισαγγελέα. Συγκεκριμένα ο κύριος Αναστασιάδης είπε, «με δεύτερη επιστολή, μου γνωστοποιούσε ότι τώρα έχει συγκεκριμένα στοιχεία. Τον παρακάλεσα ότι εφόσον έχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα δώσει στην αστυνομία ή στον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ούτε ανακριτική ούτε διωκτική εξουσία. Υπερτόνισα ότι θα είμαι στο πλευρό του και θα παρακολουθώ από κοντά την πορεία των ανακρίσεων. Είναι αδιανόητο αν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Για να διαμαρτύρεται κάτι θα έχει διαπιστώσει αλλά ένα θέλω να βεβαιώσω. Δεν τίθεται θέμα από τις κυπριακές αρχές να παρακολουθούν ή να παρεμβαίνουν στα αρχεία του. Είναι ρητές οι οδηγίες μου, τόσο προς τον σημερινό διοικητή της ΚΥΠ όπως και στον προκάτοχό του, να μην διανοηθούν να παρακολουθήσουν οποιονδήποτε για οποιοδήποτε λόγο. Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι για την ασφάλεια του κράτους και θέλω να πω ότι κάνουν μία εξαιρετική δουλειά. Εκφράζω την απόλυτη συμπάθεια και συμπαράστασή μου στον Μακάριο. Ήταν συνεργάτης μου όταν ήμουν στο κόμμα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχει την πλήρη στήριξή μου και θα πρέπει να δοθούν στοιχεία».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ