ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Στην Επ. Θεσμών το επαγγελματικό ασυμβίβαστο βουλευτών

Newsroom K

To θεμα ενέγραψε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών ο Ν. Τορναρίτης

Η θεσμοθέτηση του ασυµβίβαστου µεταξύ της κατοχής της βουλευτικής ιδιότητας και της ταυτόχρονης άσκησης επαγγέλµατος είναι επιτακτική ανάγκη και απαίτηση της κοινωνίας των πολιτών. Αυτό τονίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης ο οποίος με τον Ονούφριο Κουλλά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ, έχει εγγράψει το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών προς συζήτηση.

«Την ώρα των αποφάσεων στη Βουλή, οι βουλευτές θα πρέπει να λειτουργούν μόνο με βάση τη λογική και τη συνείδησή τους ανεπηρέαστοι από οποιονδήποτε άλλο εξωγενή παράγοντα»

«Την ώρα των αποφάσεων στη Βουλή, οι βουλευτές θα πρέπει να λειτουργούν μόνο με βάση τη λογική και τη συνείδησή τους ανεπηρέαστοι από οποιονδήποτε άλλο εξωγενή παράγοντα», σημειώνει ο κ. Τορναρίτης.

To Βουλευτικό αξίωμα είναι λειτούργημα και για τον Βουλευτή/Βουλεύτρια πρέπει να προέχει το έργο του/της στο Κοινοβούλιο αναφέρει ο κ. Τορναρίτης απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Ζαχαρία, Ζαχαρίου.« Συνεπώς δεν θα πρέπει να κατέχει ταυτόχρονα και την οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ιδιότητα η οποία δυνητικά μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων», τονίζει ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ