ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
26°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας μετά το επεισόδιο Κληρίδη-Πολυβίου

Newsroom K

Τέτοιες συμπεριφορές πλήττους την ανεξαρτησία του θεσμού του Γεν.Εισαγγελέα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση τους τη Δευτέρα (29/07) οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας καλούν όλους να διαφυλάξουν την ανεξαρτησία και το κύρος του θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα αναχαιτίζοντας την επιχειρούμενη, εδώ και καιρό, υποβάθμιση του θεσμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στα γεγονότα της Τετάρτης (24/07), όπου ο νομικός Πόλυς Πολυβίου εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά του κύρους του Γενικού Εισαγγελέα εν τη παρουσία του. Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν την ανεξαρτησία του συνταγματικού θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και της ίδιας της Νομικής Υπηρεσίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με αφορμή την πρόσφατη ανοίκεια και απαράδεκτη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, στις 24/7/2019, κατά την εκτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, η οποία καταδικάζεται απερίφραστα, οι Λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν, αν και κάτω από δυσμενείς συνθήκες, να επιτελούν την εκ του Συντάγματος ταγμένη αποστολή τους στο πλευρό του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις τους την ανεξαρτησία και το κύρος του θεσμού, ως κεντρικού άξονα του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.

Οι Λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας καλούν όλους να διαφυλάξουν την ανεξαρτησία και το κύρος του σημαντικότατου αυτού θεσμού της δικαιοσύνης αναχαιτίζοντας την επιχειρούμενη, εδώ και καιρό, υποβάθμιση του θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα, αναγνωρίζοντας ότι, ο Γενικός Εισαγγελέας και η Νομική Υπηρεσία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και θεμελιώδη πυλώνα του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης και πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού και προστασίας από όλους τους θεσμούς.

Περαιτέρω δηλώνουν ότι τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν την ανεξαρτησία του συνταγματικού θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και της ίδιας της Νομικής Υπηρεσίας της οποίας προΐσταται και δεν θα πρέπει να γίνονται ανεκτές από κανέναν και από όπου κι αν προέρχονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ