ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ιωνάς Νικολάου: Η παραίτησή μου έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον παραιτηθέντα υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας αύριο στο Προεδρικό

Την παραίτησή του υπέβαλε μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο ο Ιωνάς Νικολάου για λόγους ευθιξίας καθαρά όπως είπε σημειώνοντας πως αυτή έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο.

Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει κατά πόσο θα πρέπει να παραιτηθεί μαζί του και ο αρχηγός αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Φρόντισε ωστόσο να ρίξει ευθείες βολές στην αστυνομία για τυχόν παραλείψεις και για κακούς χειρισμούς ενημερώνοντας ότι θα αποταθεί στην ανεξάρτητη επιτροπή παραπόνων απέναντι στους αστυνομικούς για διεξαγωγή έρευνας ούτως ώστε να διαφανούν οι τυχόν ευθύνες και παραλείψεις.

Όπως είπε είναι άδικο να επιρρίπτονται ευθύνες προς την κυβέρνηση και τον υπουργό δικαιοσύνης καθώς δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις έρευνες της αστυνομίας. Υπογράμμισε πως οι τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο όχι για το κατά πόσο θα υπέβαλε ή όχι παραίτηση, αλλά γιατί η σκέψη του ήταν με τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως θα προχωρήσει σε μεταγενέστερο στάδιο σε διάσκεψη τύπου για να παρουσιάσει το έργο που διετέλεσε κατά τη θητεία του.

Πρόεδρος: Με ιδιαίτερη λύπη αποδέχθηκα την παραίτηση Ιωνά

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τόνισε πως αποδέχθηκε την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με «ιδιαίτερη λύπη γιατί αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου. Επιθυμώ να υπογραμμίσω το πολιτικό ήθος που πάντοτε τον διέκρινε και που επιδεικνύει ο κ. Νικολάου.

Παράλληλα τόνισε πως «ο Ιωνάς Νικολάου επιτέλεσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντα του ως Υπουργός και αφήνει πίσω του πολυσχιδές έργο, ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και του αστυνομικού σώματος. Ενώ παράλληλα έχει συμβάλει καθοριστικά και στην ετοιμασία σειράς μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του. Υποβάλλει την παραίτηση του σε μια στιγμή που βρίσκεται στην τελική της φάση η ολοκλήρωση της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης».

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος τόνισε πως «τον παρακάλεσα να παραμείνει στη θέση του για να φέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου εντός των επόμενων ημερών το σύνολο των Νομοσχεδίων μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για νομοτεχνική επεξεργασία στην Νομική Υπηρεσία».

«Θα ήθελα με την ευκαιρία να επαναλάβω πως συμμερίζομαι τον συγκλονισμό και αποτροπιασμό της κοινωνίας για τα πρωτόγνωρα αυτά εγκλήματα. Θέλω να διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση των στυγερών δολοφονιών, αλλά και πλήρη διερεύνηση των πράξεων ή παραλείψεων σχετικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα» κατέληξε.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει νέα συνάντηση με τον Ιωνά Νικολάου το πρωί της Παρασκευής στην παρουσία και του Αρχηγού της Αστυνομίας. Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Γιατί οι ξεχωριστές συναντήσεις Ιωνά-Αρχηγού με Πρόεδρο

Την απόφαση να δει ξεχωριστά υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Νικολάου δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως μετά και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά και τις ευθείες βολές του κ. Νικολάου προς την ηγεσία της αστυνομίας, έκρινε ορθότερο να συναντηθεί με τους δύο άντρες ξεχωριστά. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατ’ιδίαν συνάντηση Προέδρου- Ιωνά βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ξεπερνώντας τη μία ώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ