ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
22°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Σχέδιο Τουρκίας για Βαρώσι – Οι διακηρύξεις που γίνονται «νόμοι»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Πέντε χρόνια κινήσεων για άνοιγμα του Βαρωσιού υπό τ/κ διοίκηση

Το μέλλον της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, υπήρξε αντικείμενο πολιτικής συζήτησης όχι μόνο στην ε/κ κοινότητα αλλά και στην τ/κ, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία. Στις «προεδρικές» του 2015, Μουσταφά Ακιντζί και Κουντρέτ Όζερσαϊ εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με δυο διαφορετικές προτάσεις για το Βαρώσι.

Μιλώντας στην «Κ», ο Μουσταφά Ακιντζί είχε θέσει επί τάπητος το άνοιγμα της περίκλειστης και ταυτόχρονα το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου σε διεθνείς πτήσεις. Από την πλευρά του, ο Όζερσαϊ πρόταξε το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τ/κ διοίκηση. Στη μάχη ως γνωστόν επικράτησε ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος με την ανάδειξή του στην ηγεσία της τ/κ πλευράς και μέχρι την περίοδο του Κραν Μοντάνα, το καλοκαίρι του 2017 επέλεξε να εστιάσει στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού κι έτσι το Βαρώσι αφέθηκε ξανά στη μοίρα του, μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου, οπόταν Άγκυρα και τ/κ Δεξιά, με συστηματικές κινήσεις το επανέφεραν στο προσκήνιο.

Μάλιστα στα μέσα του 2019, διακηρύχθηκε πολιτική ανοίγματος της πόλης υπό τ/κ διοίκηση, ενώ προς τα τέλη του 2019 η όλη προσπάθεια ανέπτυξε σχετική δυναμική με συνάξεις, επισκέψεις στην περιοχή και καταγραφή στοιχείων. Τώρα αναθερμαίνεται η προσπάθεια, σε ένα συνδυασμό «προεδρικών εκλογών» και συνολικών τουρκικών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Στέλγια στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ