ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:52
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Νέα πιο αυστηρά μέτρα στα κατεχόμενα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 27 Μαρτίου κλείνει ο «δημόσιος»

Νέα μέτρα, πολύ πιο αυστηρά, ανακοίνωσε νωρίς τα ξημερώματα το «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα που συνεδρίαζε από τις 7 περίπου το απόγευμα και για 6 ώρες και του οποίου για ένα διάστημα προέδρευσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις γύρω στη 1 τα ξημερώματα, ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 27 Μαρτίου κλείνει ο «δημόσιος» τομέας, εκτός από «αστυνομία», «πυροσβεστική», φορείς υγεία, «πολιτική αεροπορία» και παρόμοιες υπηρεσίες και στον ιδιωτικό τομέα θα λειτουργούν μόνο τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, οι φούρνοι, τα σούπερ μάρκετ και όσοι παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης.  Όλα τα καταστήματα, χώροι εργασίας, καζίνο, νυχτερινά κέντρα, γραφεία στοιχημάτων, κέντρα διασκέδασης κτλ θα είναι κλειστά μέχρι 27 Μαρτίου.
 
Είναι φανερό, δήλωσε ο κ. Τατάρ, ότι στο πλαίσιο αυτών των δύο μέτρων πολλοί άνθρωποι θα μείνουν στα σπίτια τους και δεν θα πρέπει να νιώσουν την ανάγκη να βγουν έξω, όπως είπε. Ως «κυβέρνηση» κάνουν έκκληση στον κόσμο αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη να μην βγουν έξω, πρόσθεσε. Επιπλέον, είπε, τις επόμενες 48 ώρες, ανάλογα με τις εξελίξεις, το «υπουργικό» με βάση το άρθρο 156 θα αξιολογήσει εάν χρειάζεται η απαγόρευση εξόδου από το σπίτι.
 
Ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 14 Μαρτίου στις 2 τα ξημερώματα (σε ισχύ δηλαδή) και μέχρι την 1η Απριλίου από τις «πύλες εισόδου» σε θάλασσα, ξηρά και αέρα θα επιτρέπεται η είσοδος στο ψευδοκράτος μόνο σε υπηκόους του ψευδοκράτους και άτομα που μένουν νόμιμα εκεί, κατά την έκφρασή του. Θα απαγορεύεται, είπε, η είσοδος σε όλους τους άλλους από όπου και αν προέρχονται.
 
Κατά τον κ. Τατάρ, από όποια χώρα και αν επιστρέψουν στα κατεχόμενα οι πολίτες του ψευδοκράτους, υποχρεωτικά θα μπαίνουν για 14 μέρες σε αυτοαπομόνωση και  ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι ενεργοποιώντας τον σχετικό νόμο για μεταδοτικά νοσήματα.
 
Από τις 14 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου συγκεντρώσεις σε συνδέσμους , ενώσεις, τοπικές συνάξεις καθώς και μαζικές προσευχές δεν θα γίνονται, όπως είπε.
 
Το νοσοκομείο  στην κατεχόμενη Αμμόχωστο θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο αναφοράς και αυξάνονται οι διεργασίες για να υπάρχει επαρκές προσωπικό και κρεβάτια, ανακοίνωσε ο κ. Τατάρ.
 
Δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος, προέχει η η δημόσια υγεία, πρέπει όλοι να συμπεριφερθούν ψύχραιμα, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Ταταρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ