ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:28
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Σύγκριση Κύπρου-Παλαιστίνης με φόντο τους ισραηλινούς εποικισμούς

Newsroom K

Λύπη εκφράζει ο ΟΗΕ για την απόφαση των ΗΠΑ να «νομιμοποιήσουν» τους ισραηλινούς εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη

Η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ, οι οποίες έκριναν ως νόμιμους τους ισραηλινούς εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη, αγγίζει και την Κύπρο, όπως προκύπτει από την ενημέρωση της οποίας έτυχαν οι δημοσιογράφοι την Τρίτη 19/11 στην έδρα του ΟΗΕ. Αξιωματούχος του Οργανισμού δέχθηκε ερώτηση για το κατά πόσον υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην Κύπρο και στην Παλαιστίνη, με τον ίδιο να παραπέμπει στην πρόσφατη έκθεση του Αντόνιο Γκουτέρες για την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, κ. Stéphane Dujarric, σημείωσε ότι μετά από πληθώρα ερωτήσεων που δέχθηκε αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Mike Pompeo, σχετικά με τους Ισραηλινούς οικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, τόνισε ότι η θέση του ΟΗΕ παραμένει αμετάβλητη και ο διεθνής Οργανισμός λυπάται για αυτή την απόφαση των ΗΠΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο ΟΗΕ θα εξέφραζε τη λύπη του για το ότι ένα άλλο Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλαδή η Ρωσία, εισέβαλε στην Κριμέα, ο κ. Dujarric είπε ότι σχετικά με το ζήτημα της Κριμέας και της Ουκρανίας, η θέση του ΟΗΕ βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας όπως αυτή εκφράζεται στα σχετικά Ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης.

Σε ερώτηση άλλου δημοσιογράφου αν ο ΓΓ του ΟΗΕ βλέπει κάποια σύγκριση με τους συνεχιζόμενους εποικισμούς της Τουρκίας στη «βόρεια Κύπρο» όπου τα Τουρκικά στρατεύματα παραμένουν σταθμευμένα στα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «σχετικά με την Κύπρο ο Γενικός Γραμματέας είναι ξεκάθαρος για τη θέση του. Μόλις πρόσφατα έχει υποβάλει έκθεση για τις καλές του υπηρεσίες και, επίσης, συνεργάζεται με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την εξεύρεση μιας διευθέτησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ