ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Συλλούρης: Η αγέρωχη φωνή του Αλέξη Γαλανού έχει πλέον σιγήσει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο αναπάντεχος χαμός του πρώην Προέδρου της Βουλής μας γέμισε θλίψη και οδύνη, δήλωσε ο Δημήτρης Συλλούρης

Η αγέρωχη φωνή του Αλέξη Γαλανού έχει πλέον σιγήσει, η φωνή που περνούσε τα σύνορα της Κύπρου και γέμιζε τα ευρωπαϊκά και διεθνή βήματα όπου συμμετείχε, όπως τη Διακοινοβουλευτική Ένωση, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και της Συνεργασία στην Ευρώπη, απαιτώντας ακούραστα τα δίκαια και δικαιώματα του Κυπριακού λαού, αλλά πιο πρόσφατα ιδιαίτερα την επιστροφή στους νόμιμους κατοίκους της, της αγαπημένης του πόλης, της κατεχόμενης Αμμοχώστου, έγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων που άνοιξε στη Βουλή για τον θάνατο του Πρώην Προέδρου της Βουλής, Αλέξη Γαλανού.

Ο αναπάντεχος χαμός του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, τέως Δημάρχου Αμμοχώστου και Προέδρου της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Αλέξη Γαλανού, μας γέμισε με θλίψη και οδύνη, έγραψε ο κ. Συλλούρης. «Θλίψη, γιατί η Κύπρος αποχαιρετά ένα άξιο τέκνο της, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις για τη χώρα μας και το λαό της», σημείωσε.

Γιατί σε όλη τη διάρκεια της σημαντικής του πορείας, τόσο ως Πρόεδρος της Βουλής όσο και από άλλα σημαντικά αξιώματα απ’ όπου υπηρέτησε και αγωνίσθηκε, εντός και εκτός Κύπρου, συνέχισε, το βλέμμα του ήταν πάντα στραμμένο στην πολύπαθη Κύπρο και τα βήματά του τον οδηγούσαν πάντα στη λατρεμένη του Αμμόχωστο.

«Ατενίζοντάς την πίσω από το συρματόπλεγμα της ντροπής, για περισσότερο από τέσσερεις δεκαετίες, δεν δεχόταν να μην ξαναγίνει η Αμμόχωστος το «μαργαριτάρι της Μεσογείου», η «βασιλεύουσα», που ήταν πριν την τουρκική εισβολή του 1974. Νοιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτή την οδύνη, γιατί ο αγαπητός μας Αλέξης ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι χωρίς να αξιωθεί να ξαναπερπατήσει σε μια ελεύθερη Αμμόχωστο, σε μια ελεύθερη πατρίδα. Κάτι που ήταν όνειρο και στόχος της ζωής του και για το οποίο αγωνιζόταν παραδειγματικά και με πάθος. Ένα στόχο ζωής, τον οποίον εμείς υποσχόμαστε πως δεν θα εγκαταλείψουμε. Μέχρι την τελική δικαίωση», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ