ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Συνάντηση Λακκοτρύπη – ENI στον απόηχο των δηλώσεων Ντεσκάλτσι

Newsroom K

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και θα ζητηθούν διευκρινήσεις για το περιεχόμενο των φερόμενων δηλώσεων

Στον απόηχο του θορύβου των δηλώσεων που φέρεται να έκανε ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, η Κυβέρνηση θα ζητήσει διευκρινήσεις από την εταιρεία την Παρασκευή το πρωί.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη με στελέχη της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η συνάντηση αποσκοπεί στο να δοθούν διευκρινήσεις από πλευράς εταιρείας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσει σε γεωτρήσεις με πολεμικά πλοία στην περιοχή. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Λευκωσία δεν φαίνεται να ανησυχεί για το γεωτρητικό προγραμματισμό που έχει γίνει και ξεκινά τέλος του 2019, αρχές του 2020.

Τι είπε ο Επικεφαλής

Σημειώνεται ότι ο Κλάουντιο Ντεσκάλτσι δήλωσε πως δεν θέλει «έναν πόλεμο γύρω από γεωτρήσεις», μετά την αποστολή ενός τουρκικού πλοίου σε οικόπεδο στα κυπριακά ύδατα που έχει παραχωρηθεί στην Eni και στη γαλλική Total.

«Δεν ανησυχώ», δήλωσε ο Ντεσκάλτσι στο περιθώριο μιας βράβευσης από την Eni, όμως «αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις». «Σίγουρα δεν θέλω να κάνω να ξεσπάσουν πόλεμοι για να κάνω γεωτρήσεις», πρόσθεσε.

Η Γαλλία καταδίκασε το Σάββατο την αποστολή ενός νέου τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, κάνοντας λόγο για «μη φιλική χειρονομία» που είναι πιθανό να οδηγήσει σε «κλιμάκωση των εντάσεων» στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ