ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:14
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Συνεδριάζει η επ. Εσωτερικών για τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργός Εσωτερικών Νίκο Νουρή

Συνέρχεται με τηλεδιάσκεψη στις 11.00 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή για τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών προς αντιμετώπιση και ανάσχεση της πανδημίας που προκλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με την πανδημία. Στη συνεδρία θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελένη Μαύρου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη δίμηνη παράταση στην έναρξη επιβολής επιβαρύνσεων επί των οφειλομένων τελών στα αποχετευτικά, που ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο και ζητήθηκε από τη Βουλή να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος.

Η Επιτροπή θα συζητήσει το νομοσχέδιο, ώστε σε περίπτωση που η Ολομέλεια της Βουλής, που θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρία στις 17.00 αποφασίσει να αποδεχτεί την ψήφιση με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος, αυτό να τεθεί σε ψηφοφορία. Στο μεταξύ ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης διαβίβασε στην Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών κοινοβουλευτική ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ημερομηνίας 6 Απριλίου με την οποία ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν ευσταθούν καταγγελίες ότι έχει διενεργηθεί κηδεία θύματος του κορωνοϊού από μη αδειοδοτημένο γραφείο κηδειών.

Ζητά επίσης να ενημερωθεί η Βουλή αν οι αναφερόμενες καταγγελίες, εάν έχουν διερευνηθεί, ποιο το αποτέλεσμα της διερεύνησης τους και τι μέτρα έχουν παρθεί ή προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά ώστε κανένα θύμα του κορωνοϊού να παραδοθεί σε μη αδειοδοτημένο γραφείο κηδειών αλλά και τερματισμό λειτουργίας μη αδειοδοτημένων γραφείων κηδειών. Στην επιστολή ο κ. Περδίκης αναφέρει ότι πληροφορήθηκε ότι έχει σταλεί επιστολή από την Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Λειτουργών Κηδείων και Ταριχευτών προς τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 3/4/2020 με την οποία τεκμηριώνονται συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ο κ. Περδίκης αναφέρει ακόμα πως του έχει διευκρινισθεί πως μόνο 16 γραφεία κηδειών παγκύπρια είναι αδειοδοτημένα με βάση τον Περί Ελέγχου των Γραφείων Κηδειών και Εγγραφής Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών Νόμο του 2013 (182(Ι)/2013), προσθέτοντας πως διαφαίνεται από την υπό αναφορά επιστολή της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών ότι μη αδειοδοτημένα γραφεία κηδειών συνεχίζουν να λειτουργούν και να συνεργάζονται μάλιστα με κρατικά νοσηλευτήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ