ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Συζητήσεις για νέα ονόματα στη λίστα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Newsroom K

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η αρμόδια Ομάδα Εργασίας Relex

Συζήτηση για πρόσθετες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ , αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε . Γι αυτό ακριβώς τον λόγο την Πέμπτη που έρχεται θα συνεδριάσει η αρμόδια Ομάδα Εργασίας Relex.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, φαίνεται πως δεν δόθηκε εντολή στον Ζοζέπ Μπορέλ για διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Ωστόσο, ο ίδιος θα διερευνήσει τρόπους για μείωση της έντασης με την Τουρκία αυστηρά στη βάση των κατά καιρούς σχετικών συμπερασμάτων του Συμβουλίου.

Με αφορμή την συνέχιση των τουρκικών γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου και των απειλών εναντίων της Ελλάδας ζητήθηκε από την ΕΥΕΔ να ετοιμάσει έγγραφο επιλογών για περαιτέρω μέτρα εναντίον της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουν εργασίες επί των προτάσεων της Κύπρου για πρόσθετες κυρώσεις σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου.

Η συζήτηση για το μέλλον των Ευρωτουρκικών Σχέσεων θα συνεχιστεί στο Gymnich στο Βερολίνο τον Αύγουστο. Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβούλιο καταδικάζει έντονα την Απόφαση για την Αγία Σοφία και καλεί την τουρκική κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ