ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:41
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Τατάρ και τ/κ πολιτικοί αρχηγοί στο τουρκικό προεδρικό

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Κρίσιμη σύσκεψη στην Άγκυρα χωρίς την συμμετοχή του Κουντρέντ Όζερσαϊ

Το τουρκικό προεδρικό ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια κρίσιμη σύσκεψη στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης και της τ/κ ηγεσίας. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην Άγκυρα σπεύδουν ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, και οι αρχηγοί του Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ), Ερχάν Αρίκλι και του Δημοκρατικού Κόμματος, Φικρί Ατάογλου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στην Άγκυρα, ο κ. Τατάρ θα συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση την πορεία της πανδημίας και την «Συμφωνία Οικονομικής Συνεργασίας Τουρκίας-"τδβκ"». 

Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι η κρίσιμη σύσκεψη στην Άγκυρα δεν θα αφορά αποκλειστικά την πανδημία και την οικονομική συνεργασίας Άγκυρας-τ/κ. Σε αυτήν την συνάντηση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι «προεδρικές εκλογές» και το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας νέας «κυβέρνησης».

Απέχει ο Όζερσαϊ

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης», Κουντρέτ Όζερσαϊ διαφωνώντας με την ιδέα της επίσκεψης των τ/κ πολιτικών αρχηγών στην Άγκυρα, λίγο πριν τις «προεδρικές», αποφάσισε να απέχει από την σημερινή συνάντηση. Ο ίδιος προέβη σε σύντομη δήλωση με την οποία ξεκαθάρισε την αντίθεση του με την όλη εξέλιξη.

Το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τους τ/κ πολιτικούς αρχηγούς στην Άγκυρα αναχωρεί στις 13.30 από τα κατεχόμενα. Στην Άγκυρα, οι τ/κ πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϊ και άλλους υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ