ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Ταξίδι-αστραπή ΥΠΕΞ στο Τελ Αβίβ για συνομιλίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία οι Χριστοδουλίδη και Ασκενάζι θα συναντηθούν στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ

Ταξίδι-αστραπή στο Ισραήλ, και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 23 Ιουνίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ασκενάζι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και ο Κύπριος Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του να συναντηθούν για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, όπου θα ταξιδέψει την Τρίτη ο κ. Χριστοδουλίδης. Μετά την ολοκλήρωσή της, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις 23 Ιουνίου, συνοδευόμενος από Υπουργούς. Ωστόσο αυτή αναβλήθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού στο Ισραήλ, και θα καθοριστεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ