ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 21:21
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Τεχνική βλάβη στο ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντοπίστηκε ρήγμα στον ανεμοθώρακα του πιλοτηρίου ενώ βρίσκονταν πάνω από τον Ατλαντικό - Επιστρέφουν τα ξημερώματα της Δευτέρας

Στη Νέα Υόρκη επέστρεψε, λόγω τεχνικού προβλήματος, το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυπριακή αποστολή που συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το αεροσκάφος αναχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όταν έπειτα από τρεις ώρες πτήσης, κι ενώ βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, διαπιστώθηκε ρήγμα στον ανεμοθώρακα του πιλοτηρίου. Καθώς η Νέα Υόρκη ήταν πιο κοντά από τη Βρετανία, προτιμήθηκε για λόγους ασφαλείας το αεροπλάνο να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος και η κυπριακή αποστολή επέστρεψαν το βράδυ στο ξενοδοχείο. Τελικά διευθετήθηκε η αναχώρηση από την αμερικανική μεγαλούπολη για αργά το απόγευμα της Κυριακής ώρα Κύπρου, και θα φθάσει στο νησί τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν η πρώτη κυρία Άντρη Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Δεν έγινε γνωστό εάν στο αεροσκάφος επέβαινε και η κόρη του Προέδρο της Δημοκρατίας μαζί με το σύζυγό της. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες επιβεβαίωσαν πως στο αεροσκάφος δεν βρισκόταν άλλο μέλος της προεδρική οικογένειας πέραν την Πρώτης Κυρίας.

*Το κείμενο επικαιροποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 21:05 μετά από νέες πληροφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ