ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:10
28°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Θέματα που άπτονται της αμυντικής θωράκισης, συζήτησαν ΥΠΑΜ και Καρογιάν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο κ. Καρογιάν «εξέφρασε την άποψη πως η άμυνα της χώρας πρέπει να παραμείνει μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις»

Θέματα που άπτονται της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας συζήτησαν την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν και ο Υπουργός Αμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, σε συνάντησή τους.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Παράταξης αναφέρει ότι "έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως η ανάγκη αναβάθμισης του αξιόμαχου της ΕΦ, ο εκσυγχρονισμός και η προώθηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα της αμυντικής διπλωματίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία λόγω της τουρκικής επιθετικότητας".

Ο κ. Καρογιάν "εξέφρασε την άποψη πως η άμυνα της χώρας πρέπει να παραμείνει μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και πως επιβάλλεται να υπάρχει αξιοκρατία και ισονομία σε ό,τι αφορά τις προαγωγές και μεταθέσεις των στελεχών της ΕΦ. Τονίστηκε, επίσης η ανάγκη λήψης μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα του θεσμού του Συμβασιούχου Οπλίτη (ΣΥΟΠ) σε βάθος χρόνου".

Εξέφρασε, τέλος "την ετοιμότητα και βούληση της Δημοκρατικής Παράταξης να συμβάλει στη στήριξη εκείνων των πολιτικών, οι οποίες θα ενισχύουν την αποτρεπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την προάσπιση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της".

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ