ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Την Παρασκευή στην Κύπρο ο Ντόναλντ Τουσκ

Newsroom K

Θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις 10:30

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου επισκέπτεται την Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ντόναλντ Τουσκ στις 10:30 το πρωί.

Οι δύο πολιτικοί άνδρες αναμένεται να συζητήσουν τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ αλλά και τις εξελίξεις που καταγράφονται στο Κυπριακό μετά και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Τουσκ ενέγραψε το θέμα των τουρκικών δραστηριοτήτων στην επόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 17 αι 18 Οκτωβρίου 2019.

Ερωτηθείς ο κ. Προδρόμου αν αυτός συγκεκριμένα είναι ο λόγος της επίσκεψης του κ. Τουσκ στην Κύπρο, είπε πως ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ως απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου, επισκέπτεται την Κύπρο με βάση την ολοκλήρωσης της θητείας του. Με την ευκαιρία, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Προδρόμου, θα συζητηθούν και τα θέματα που έχουν εγγραφεί για συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Κληθείς να απαντήσει ποιος είναι ο στόχος, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως αυτός είναι πολύ καλά γνωστός. «Κινείται η Κυπριακή Δημοκρατία με όλα τα διπλωματικά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία προξενεί η Τουρκία», είπε.

Σε παρατήρηση πως αυτά τα μέσα δεν ήταν ικανά να αποτρέψουν την κορύφωση των τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Προδρόμου είπε πως η Κυβέρνηση αναμένει την εξέλιξη που μπορεί να έχουν όλες οι δραστηριότητες, διπλωματικές και πολιτικές, που αναλαμβάνει σε συνεργασία με την Ελλάδα και τη στήριξη άλλων κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν καθαρή θέση για το τι συμβαίνει στην θάλασσα της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ