ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:29
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Τις αλλαγές στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων της ΕΣΣΟ 2020 συζήτησε η Επ. Άμυνας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στόχος των αλλαγών είναι η προσαρμογή της νομοθεσίας για την Εθνική Φρουρά στα νέα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος

Το θέμα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν αναφορικά με τη διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων της ΕΣΣΟ 2020 απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Η Επιτροπή ενημερώθηκε και για το πρόσφατο περιστατικό με τους στρατιώτες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι στόχος των αλλαγών είναι η προσαρμογή της νομοθεσίας για την Εθνική Φρουρά στα νέα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή λόγω της πανδημίας και των ειδικών περιορισμών.

Τα μέλη της Επιτροπής, όπως είπε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, έχουν καταλήξει ομόφωνα στις δύο τροπολογίες που θα πρέπει να γίνουν στο σχετικό νομοσχέδιο.

Είπε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε και το περιστατικό με το βίντεο με τους στρατιώτες που είδε το φως της δημοσιότητας, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι έγινε μια ενημέρωση από πλευράς του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ.Σιζόπουλος ανέφερε ότι από την ενημέρωση που έτυχαν τα μέλη της Επιτροπής διαφάνηκε ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της έρευνας που διατάχθηκε, ωστόσο η έρευνα, όπως είπε, θα συνεχιστεί για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ως προς το ενδεχόμενο να υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες προεκτάσεις. «Εκ πρώτης όψεως, δεν φάνηκε να υπάρχουν, όμως η έρευνα θα συνεχιστεί για να υπάρξει πλήρης επιβεβαίωση», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ