ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:58
28°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Τουρκικές προκλήσεις και πανδημία στην ατζέντα Μητσοτάκη - Αβέρωφ

Newsroom K

Μίλησαν για τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις Αθήνας Λευκωσίας αλλά και τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών

Τους στενούς δεσμούς αλλά και τις εθνικές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν Ελλάδα και Κύπρος συζήτησαν το πρωί της Τετάρτης ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτακης με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Τον κ. Νεοφύτου συνόδευσαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης αλλά και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του ΔΗΣΥ Αλέξανδρος Σίνκα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως είναι αταλάντευτες οι αδελφικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου και ο συντονισμός, από την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δυο χωρών ως και την επανεκκίνηση των οικονομιών μετά την πανδημία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως σε αυτή τη χρονική συγκυρία που η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν εθνικές προκλήσεις, απαιτείται οι δυο χώρες να κινούνται με συντεταγμένο βηματισμό και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο αλλά και τους δεσμούς που δεν μπορούν με τίποτα να διαγραφούν μεταξύ του ελληνικού και του κυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε την πεποίθηση που είχε εκφράσει σε προηγούμενη επίσκεψή του ότι η Ελλάδα επανακτά την αξιοπιστία στη διεθνή σκηνή και ότι τώρα αισθάνεται υπερήφανος εφόσον με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η Ελλάδα απέδειξε ότι διαθέτει ηγεσία τέτοια που μπορεί να διαχειριστεί και παγκόσμιες κρίσεις. Όπως είπε ο Συναγερμικός Πρόεδρος αισθάνεται το ίδιο περήφανος και για τον τρόπο που και η Κύπρος αντιμετώπισε την πανδημία και ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν τα πρότυπα, με τον κ. Μητσοτάκη να συμπληρώνει πως και οι δυο χώρες τα κατάφεραν λόγω του ότι πήραν έγκαιρα και τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας που θωράκισαν τη δημόσια υγεία. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε αυτή τη θέση σήμερα, γιατί κέρδισαν το στοίχημα της πρώτης φάσης της πανδημίας, αλλά και ότι ακόμη απαιτείται υπευθυνότητα, προσοχή και τήρηση των πρωτοκόλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Μαξίμου  |  ΔΗΣΥ  | 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ