ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:46
21°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Τσαβούσογλου: Αρχίζουν γεωτρήσεις όποιος ό,τι και να πει

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως πρότειναν όπως τεθούν στο τραπέζι εναλλακτικές στρατηγικές

Την άποψη ότι η Τουρκία έπραξε το καθήκον της στο Κυπριακό και έθεσε επί τάπητος νέες ιδέες, πρόβαλε, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ότι αφορά τις νέες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Μεβλούτ Τσαβούσαογλου ανέφερε πως «Είμαστε μια χώρα που μετά την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, προτείναμε να τεθούν στο τραπέζι εναλλακτικές στρατηγικές και να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις εφόσον θα έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει από πριν το τι θα πράξουμε. Επίσης, συνεχίσαμε τις ανεπίσημες επαφές μας με όλες τις πλευρές. Ποιος είναι ο στόχος; Να επιλυθεί το Κυπριακό με ειρηνικό τρόπο».

Στην συνέχεια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στην έναρξη στην Μεσόγειο και στα ανοιχτά της Κύπρου των γεωτρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Εκεί υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του τ/κ λαού και της Τουρκίας. Παλαιότερα στην περιοχή έφτανε το Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά, το οποίο διεξήγαγε σεισμικές έρευνες. Ωστόσο, τώρα ήρθε η πλατφόρμα μας. Ξεκίνησε η γεώτρηση μας στην περιοχή Αλάνια 1. Και η δεύτερη πλατφόρμα μας θα φτάσει τις επόμενες ημέρες. Ξεκινάμε πλέον και εμείς γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μας και στις περιοχές που μας έχει εξουσιοδοτήσει η ΤΔΒΚ, ανεξάρτητα με τα όσα ισχυρίζονται άλλοι».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ