ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:41
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της Άγκυρας στην Ε.Ε.

Από την Βόρεια Μακεδονία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έστειλε νέα μηνύματα για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, την νέα απόφαση της Ε.Ε. και το ζήτημα των S400.

Σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε τα εξής: «Το να αποκαλείς αυτό κύρωση σημαίνει ότι δεν λαμβάνεις πολύ σοβαρά υπόψη την όλη υπόθεση. Και δεν χρειάζεται να την πάρεις στα πολύ σοβαρά. Δεν είναι πράγματα που μπορούν να μας επηρεάσουν. Οι διαπραγματεύσεις για την πολιτική αεροπορία βρισκόντουσαν ήδη σε στασιμότητα με τις πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς. Η Ε.Ε. που ανέκαθεν ασκεί κριτική στις παρεμβάσεις στο έργο της Κεντρικής Τράπεζας τώρα δίνει εντολές στην δική της τράπεζα. Λαμβάνουν τέτοιου είδους ανούσιες αποφάσεις με μια σαχλή αντίληψη συμπαράστασης κάτω από την πίεση που ασκεί η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα. Γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν».

Στην συνέχεια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε τα εξής: «Από τώρα και στο εξής, σε περίπτωση που λάβετε μια απόφαση εναντίον της Τουρκίας, θα αυξήσουμε τις δραστηριότητες μας. Εκεί έχουμε τρία σκάφη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στείλουμε και το τέταρτο σκάφος μας. Όσο δεν εξασφαλίζουν το δικαίωμα του τ/κ λαού εμείς θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας εκεί».

Σε ότι αφορά δε, το ζήτημα των S-400, ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η χώρα του δεν επιδιώκει την κορύφωση της κρίσης με τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε επίσης, ότι κάθε σύμμαχος του ΝΑΤΟ έχει το δικαίωμα να αγοράζει εξοπλισμό από όποια χώρα επιθυμεί. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν αποτελούν απειλή για την νέα γενιά μαχητικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη την παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν θα ήταν έτσι εάν απαιτούσαμε και διασφαλίζαμε κυρώσεις.

Ένας Πολίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ