ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:28
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

ΥΠΑΜ: Προς νέα κατεύθυνση οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι ένα θέμα το οποίο θα εγκριθεί από το Κογκρέσο και θα δώσουμε λεπτομέρειες για την πιθανή συνεργασία – εκπαίδευση, ενδεχομένως την επόμενη χρονιά, είπε ο κ. Πετρίδης

Προς μια νέα κατεύθυνση προχωρούν οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή, ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, αναφέροντας, επίσης, πως λεπτομέρειες για τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης θα δοθούν τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Πετρίδης ρωτήθηκε, μετά το πέρας του μνημόσυνου των πεσόντων της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου του 1974, που τελέστηκε το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, για το πώς προχωρά η συνεργασία μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος IMET. Ο ΥΠΑΜ είχε ενημερωθεί στις 8 Ιουλίου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς από το 2021, στο πλαίσιο της πρόσφατης ψήφισης και εφαρμογής του νόμου EAST – MED ACT.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Πετρίδης είπε «όπως έχουμε αναφέρει είναι ένα θέμα το οποίο θα εγκριθεί από το Κογκρέσο και θα δώσουμε λεπτομέρειες για την πιθανή συνεργασία – εκπαίδευση, ενδεχομένως την επόμενη χρονιά».

Eρωτηθείς κατά πόσο αυτή η συνεργασία αφορά και την αγορά οπλικών συστημάτων ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε, πως στο παρόν στάδιο δεν έχουν οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση.

Επεσήμανε πως τα θέματα της άμυνας είναι ευαίσθητα και θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις μας.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ και πώς αυτές χαρακτηρίζονται, ο κ. Πετρίδης είπε «νομίζω ότι προχωρούν προς μια νέα κατεύθυνση και θα σας ενημερώνουμε όταν θα υπάρχουν εξελίξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ